Fransa'da OHAL'i uzatalım talebi

Fransa hükümetinden, daha önce 4 kez uzatılan ve 1 yıldan uzun süredir devam eden OHAL'in 15 Temmuz 2017'ye kadar sürdürülmesi talebi geldi.

Fransa'da OHAL'i uzatalım talebi
Fransa'da OHAL'i uzatalım talebi
GİRİŞ 10.12.2016 13:51 GÜNCELLEME 10.12.2016 13:51
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Fransa'da, geçtiğimiz yıl Kasım ayında Paris'te düzenlenen terör saldırılarının ardından başlatılan olağanüstü hal 4 defa uzatılmıştı.

"YENİDEN UZATALIM" ÖNERİSİ

Hükümet, ocak ayının ortasında bitecek olan olağanüstü hal uygulamasının, başkanlık ve milletvekili seçimleri nedeniyle 15 Temmuz 2017'ye kadar uzatılmasını istiyor.

HAFTA İÇİ KARARA BAĞLANACAK

Meclis, hükümetin uzatma teklifini haftaiçi görüşerek karara bağlayacak.

Fransa'da 1 yılı aşkın süredir devam eden olağanüstü hal uygulaması, kolluk kuvvetlerine arama ve yakalama konularında geniş yetki veriyor.

YORUMLAR 21
  • Adanalı 001 7 yıl önce Şikayet Et
    ey chp duydunmu kulağın acikmi bak ne diyor medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar. ...ohal uzatilsin diyor ...?karşı çık yahu biz burda kaldıralım derken siz uzatiyonuz deee.?
    Cevapla
  • Nazım Zengin 7 yıl önce Şikayet Et
    sözde demokrasi havarisi bir bayan mitterant vardı bir zamanlar... bizim güneydoğu'daki terörü kaşımak için çoook uğraşırdı bu karı... demek ki neymiş? Kaşırsan sana da bulaşır, uyuz olursun...
    Cevapla
  • Ilhan 7 yıl önce Şikayet Et
    Fransadaki gelismelerden kaygiliyiz, derhal OHAL kaldirilsin, terörle mücadeleye son verilsin, yayin yasaklari kaldirilsin, tutuklu suclular serbest kalsin.... ve hükümet istifa etsin.
    Cevapla
  • vatansever 7 yıl önce Şikayet Et
    fransanın oyununa gelmeyelim.ne turist gelir ne yabancı yatırımıcı ohali bahane gösteriyorlar.ab ülkeleri birbirine bahane bulmaz ama onlara fırsat vermeyelim.o halin zaten ha varlığı ha yokluğu emniyet güçlerimize gereken yetkiler verilebilir yetki devam eder.
    Cevapla
  • Vatan sever. 7 yıl önce Şikayet Et
    O halin varlığı hayrımıza olsada varlığı yokluğu gözükmesede ana muhalefetimiz o konuda batıdan önce sıkıntı veriyor zaten
    Cevapla
  • ben 7 yıl önce Şikayet Et
    CHP nerede ??? bak adamlar uzatıyormuş, Bence BM gidip ŞİKAYET EDEBİLİRSİNİZ...Ne olacak bu FRANSA'NIN hali... DEMOKRASİ ELDEN GİDİYOR...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den BM'nin Filistin kararı hakkında ilk açıklama
Yargıtay'da seçim! Erdoğan devreye girdi düğüm çözüldü! Bir isim adaylıktan çekildi