AB'den Rusya açıklaması: Asla tanımayacağız!

Avrupa Birliği (AB) Konsey Başkanı Donald Tusk, 'AB olarak Rusya'nın saldırganlığını kınıyoruz. Kırım'ın yasa dışı ilhakını asla tanımayacağız' dedi.

AB'den Rusya açıklaması: Asla tanımayacağız!
AB'den Rusya açıklaması: Asla tanımayacağız!
GİRİŞ 24.11.2017 20:57 GÜNCELLEME 24.11.2017 20:57
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Eski Sovyet ülkeleri ile AB arasında siyasi ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Brüksel'de düzenlenen 5'inci Doğu Ortaklık Zirvesi'nin tamamlanmasının ardından Tusk, AB Komisyon Başkanı Jean-Claude Juncker ve AB Dönem Başkanı Estonya'nın Başbakanı Jüri Ratas ortak basın toplantısı düzenledi.

Doğu ortaklık ülkelerinde silahlı çatışma ortamının devam ettiğini anımsatan Tusk, "Ukraynalı 5 askerin dün yaşamını kaybetmesi, Rusya'nın Ukrayna'daki saldırganlığının trajik sonuçlarının en sonuncusu. AB olarak Rusya'nın saldırganlığını kınıyoruz. Kırım'ın yasa dışı ilhakını asla tanımayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

"RUSYA İLE AB ARASINDA JEOPOLİTİK BİR GÜZELLİK YARIŞMASI YAPILMIYOR"

Doğu ortaklığının Rusya’ya yönelik olmadığını dile getiren Tusk, "Burada, Rusya ile AB arasında jeopolitik bir güzellik yarışması yapılmıyor." şeklinde konuştu.

Tusk zirvede, ortak bir deklarasyon kabul ettiklerini ve sonuçlardan memnun olduğunu söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Mert 6 yıl önce Şikayet Et
    Tusk gecmisini araştır büyük dedelerin mutlaka Rusdur sen hiç sesini çıkartma Putini kizdirirsan ülkenide KIRIM gibi alır Nato ve Avrupa öküzün ota bakdigi gibi bakakalırlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak