Saç kırıklarınızı 4 adımda onarın

İşte saç kırılmalarını onarmada size yardımcı olacak saç bakım önerileri...

Saç kırıklarınızı 4 adımda onarın
Saç kırıklarınızı 4 adımda onarın
GİRİŞ 11.01.2017 14:35 GÜNCELLEME 11.01.2017 14:35
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Saç uçları saç telini koruyan tabakanın saçın nemsiz kalması ve yıpranması nedeniyle incelmesi sonucu kırılır. Saç telinin bir kere kırıldıktan sonra tekrar eski haline dönmesi mümkün değildir. Fakat doğru bakımla kırılmayı oldukça önemli oranlarda azaltabilirsiniz.

İşte saç kırıklarını onarmak için öneriler...

Nemlendirin

Saçımızdaki kırıkları onarabilmek için öncelikle saçımızın da canlı olduğunu ve hırpalarsak zarar vereceğimizi unutmamalıyız. Bu nedenle de düzenli olarak nemlendirmeye dikkat etmeliyiz. Zira nem dengesi bozulan saçlar kuruyarak kırıklara yol açmaktadır.

E, B, A ve C vitaminleri alın

Saçların kırılması tükettiğimiz gıdalarla ve alınan vitaminlerle yakından ilgilidir. Her vitamin saçlara belirli oranda fayda sağlar ve görünümünü geliştirir ancak özellikle E, B, A ve C vitaminleri saçlar üzerinde etkilidir. Ayrıca folik asit ve biotin saçları güçlendirirken saçın daha hızlı uzamasına ve saç tellerinin kalınlaşmasına yardımcı olur.

Yeme-içmenize dikkat edin

Kırmızı kan hücresi üretimine yardımcı olan folik asit en çok portakal ve yapraklı yeşil sebzelerde bulunur. Tükettiğiniz gıdalara dikkat ederseniz saçlarınızdaki kırılmalardan kurtulabilirsiniz.

Zeytinyağı sürün

Saçınızı uzunluğuna göre hepsine yetecek kadar doğal zeytinyağını sürün ve dipten uca yedirin. Yarım saat beklettikten sonra iyice yıkayın. Zeytinyağının nemlendirici etkisi sayesinde saçlarınız ihtiyacı olan nemi kazanacaktır. Ayrıca düzenli olarak uygulanan zeytinyağı maskesi ile de saçlardaki kırıklar onarılacak ve geçecektir.

YORUMLAR 4
  • emine 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben kırılan saçlarıma saf keratin serum kullandım etkisi oldukça iyi.Saç uçlarım kendine geldi resmen.Liquit Keratin markasını kullanıyorum tek kelimeyle muhteşem.
    Cevapla
  • sedef 3 yıl önce Şikayet Et
    saç yıpranmalarım için Zigavus kolajen-keratin şampuan kullanıyorum çok iyi geldi onardı ve dökülmelerim azaldı
    Cevapla
  • gizem 3 yıl önce Şikayet Et
    işlem sonrası yıpranan ve dökülen saçlarıma zigavus sarımsaklı şampuan ve argan yağı kullanmaya başladım hiçbir sıkıntım problemim kalmadı
    Cevapla
  • Çağla 5 yıl önce Şikayet Et
    Saçlarım sürekli işlem görüyor bu yüzden çok yıpranıyor ve artık saçıma hiçbir şey yapamıyorum ne şekil verme ne boyama ama artık düzeldi liquid keratin kullanmaya başladıktan sonra saçımda bir problem kalmadı düzeldi sağlıklı güçlü ve canlı bu sayede artık saçlarım kopucak diye taramaktan bile vazgeçmeme gerek kalmadı artık liquid keratin var çünkü.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi