Bosnalı askerler Afganistan'dan döndü

Afganistan'daki uluslararası güç kapsamında görev yapan Bosna-Hersekli 26 asker, dokuz aylık görev süresini tamamlayarak hafta başına ülkeye döndü. Dönen askerler için bugün bir tören düzenlendi.

Bosnalı askerler Afganistan'dan döndü
Bosnalı askerler Afganistan'dan döndü
GİRİŞ 19.09.2013 17:41 GÜNCELLEME 19.09.2013 17:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Törende konuşan Hırvat asıllı Cumhurbaşkanlığı Konseyi dönem başkanı Zelyko Komşiç, Bosna'yı en güzel şekilde temsil ettiklerini için askerlere teşekkür etti. Komşiç, “Bosna-Hersek'in sadece uluslararası yardımı kabul eden bir ülkenin olmadığını, dünyanın herhangi bir yerindeki çatışmaların sona erdirilmesi için aktif katkı koyabileceğini gösterdiniz.” dedi.

Genelkurmay Başkanı Ante Yeleç ise Afganistan gibi karmaşık bir misyonda Amerikan birliğinde görev yapan Bosnalı askerlerin, uluslararası barış destek operasyonlarında güvenilir bir ortak olduğunu ispatladığını dile getirdi.

Bosna ordusu yurtdışındaki ilk görevini Afganistan'da hiçbir kayıp vermeden başarıyla tamamlamış oldu. Bosnalı askerle, Afgan Ordusu'nun eğitiminde görev aldı.

ABD ve müttefikleri önümüzdeki yılsonuna kadar Afganistan'dan çekilme işlemini tamamlamayı planlıyor.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 2
  • ekrem 10 yıl önce Şikayet Et
    Yuhhhhh. İnsanlar Dinlerini bırakmışlar iman edenler Allah yolunda savaşırlar inkar edenler tağut uğrunda savaşırlar . Müslüman cemaat olan talibana karşı savaştığınız farkındamısınız o kardeşleriniz geldi sizi bosnada savunda karşılığını bu şekilde veriyorsunuz yazıklar olsun
    Cevapla
  • sadbinebivakkas 10 yıl önce Şikayet Et
    Bosna savaşında. Müslüamnların saflarında savaşan arap afgan mücahitlerin halen videoları var. Sizi kesen ırzınza geçen kafilerlere birlikte oraya girmeye utanmadınız mı? burunuz yanmıyor mu?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak