Bosna Hersek'te DAEŞ operasyonu

Bosna Hersek Savcılığı,Suriye ve Irak'a savaşmak için gidenleri organize eden 4 kişi hakkında hazırladığı iddianameyi mahkemeye sundu.

Bosna Hersek'te DAEŞ operasyonu
Bosna Hersek'te DAEŞ operasyonu
GİRİŞ 10.04.2015 14:34 GÜNCELLEME 10.04.2015 14:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bosna Hersek Savcılığı Sözcüsü Boris Grubeşiç, yaptığı açıklamada, savcılığın, Türkiye üzerinden Suriye ve Irak'a savaşmaya gitmesini organize etmekle suçlanan Husein Erdiç (34), Mihdat Trako (67), Merim Keseroviç (19) ve Nevad Haciç (28) hakkındaki iddianameyi mahkemeye sunduğunu söyledi.

Grubeşiç, "Söz konusu 4 kişi, Bosna Hersek'li vatandaşların Türkiye üzerinden Suriye ve Irak'a geçmesini ve oradan da DAEŞ'e katılmasını organize etmekle suçlanıyor" dedi.

Bosna Hersek Savcılığı ve polisin ortak operasyonuyla söz konusu bazı kişilerin Saraybosna Havaalanı'nda gözaltına alındığını belirten Grubeşiç, bu tür suçların 1 ila 20 yıl hapis cezası ile cezalandırıldığını aktardı.

İddianamede, suçlanan isimlerden Merim Keseroviç ve Nevad Haciç'in, Husein Erdiç ile irtibat kurduğunu, daha sonra Midaht Trako'dan para aldıklarını ve 17 Şubat'ta İstanbul'a gitmek için uçak biletleri aldıkları yer alıyor.

Grubeşiç, 4 kişiden 2'sinin tutuklu, diğer 2 kişinin ise tutuksuz yargılanacağını kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • alihaydar 9 yıl önce Şikayet Et
    çok yazık müslüman çocukları müslümanlık adına müslümanlığı yok ediyor çünkü tepedekilerin derdi islamı birbirne düşürüp yok etmektir allah bu büyük oyunun bozulması için müslümanların yar ve yardıcısı olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı