Filistin'le kazandı, İsrail'le devam etti!

Seçimler öncesinde Filistin'e destek çağrıları yapan Yunanistan hükümeti şimdi İsrailli pilotlara savaş eğitimi verdiriyor

Filistin'le kazandı, İsrail'le devam etti!
Filistin'le kazandı, İsrail'le devam etti!
GİRİŞ 06.08.2015 16:21 GÜNCELLEME 06.08.2015 16:21
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Syriza partisi liderliğindeki Yunanistan hükümeti ile İsrail arasında askeri ittifak artarak devam ediyor. Çok yakında Yunan ve İtalyan askeri birlikleri İsrail semalarında görülecek.

Geçen ay İsrailli helikopter pilotları Yunanistan'ın Olimpos dağlarında daha önce hiç yapılmamış 11 günlük bir savaş eğitimi alarak çalışmalarını tamamladı
Syriza önderliğindeki Yunanistan hükümeti Mayıs ayında İsrail ile birbirlerinin askeri personeline karşılıklı dokunulmazlık verdi. ABD ve İsrail arasında da olan benzer bir anlaşma Yunan askerleri için de uygulanmaya başladı.

Askeri anlaşma Savunma Bakanı Panagiotis Kammenos tarafından hükümet adına imzalandı. Temmuz ayında Dışişleri bakanı Nikos Kotzias, İsrail Başbakanı Bünyamin Netanyahu ile görüşmek üzere Kudüs'e gitmişti.

Kuvvetle muhtemel Gazze şeridine askeri saldırılar düzenleyecek İsrailli helikopter pilotları Yunanistandaki kapsamlı eğitim ve tatbikat çalışmalarını tamamlayarak ülkelerine döndü.

Syriza partisinin seçimlerde kullandığı taahüt ve slogan İsrail ile aralarındaki askeri işbirliğin kaldırılması ve Filistin devletinin kurulması için destek olmaktı.
Önceki hükümet döneminde SYRIZA’nın parlamento grup başkanı olan ve yeni hükümette Denizcilik Bakan Yardımcılığı’na getirilen Thodoris Driças, kısa bir süre önce parlamentoya sunduğu önergede, Filistin’in devlet olarak Yunanistan tarafından tanınmasını ve bu konuda Filistin’e Avrupa Birliği çerçevesinde destek verilmesini istemişti.

YUNANİSTAN'DA İSRAİL HELİKOPTERLERİ

İsrail Hava Kuvvetleri'nden yapılan basın açıklamada " İsrail - Yunan askeri işbirliği son yıllarda ivme kazanıyor. Karşılıklı uçuşlar 2016 yılında da devam edecek." dendi.
Yunanistan Larissa Hava Üssü Komutanı Albay Dormitis Stephzanki " Biz İsrail ile birlikte gerçekleştirdiğimiz ortak tabikatların her iki ülkenin güvenliğine katkıda bulunduğuna inanıyoruz." dedi.

İsrail hava kuvvetlerinden potansiyel savaş suçlarından korumak istedikleri muhtemel bir Albay, ABD yapımı Apachi helikopterleri filo komutanı İsrailde dağlık alanlar olmadığı için Yunanistan'da uzun mesafeli uçuşlar yaptıklarını söyledi.

 

YORUMLAR 2
  • göktürk 8 yıl önce Şikayet Et
    yunanistan kendi savaşmayı öğrensin önce :)
    Cevapla
  • kazıklı voyvoda 8 yıl önce Şikayet Et
    türkiyede de buna özenen parti liderleri olan ermeni kürt ler var
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması