Afrikalı mülteci Yunanistan birinci oldu

Yunanistan'da bu yılki üniversite sınavlarında birinci olan Afrikalı göçmen Julien, Yunanistan'dan mülteci belgesi verilmesini bekliyor.

Afrikalı mülteci Yunanistan birinci oldu
Afrikalı mülteci Yunanistan birinci oldu
GİRİŞ 27.08.2015 13:03 GÜNCELLEME 27.08.2015 13:03

Yunanistan'daki üniversite sınav sonuçları açıklandı. Sınavın birincisi Afrika'dan dört yıl önce 16 yaşındayken Yunanistan'a gelen bir kaçak göçmen oldu.

Dört yıl önce Afrika'dan iltica ederken tüm ailesini kaybeden Julien, halen ülkedeki mülteci misafirhanesinde kalıyor. Liseyi de birincilikte bitiren Julien, üniversite sınavında da birinci oldu. Pire Üniversitesi Elektrik Mühendisliği'ni kazandı.

Ağustos ayında Julien kendisine mülteci belgesi ve haklarının verilmesi için başvuruda bulunurken, geleceğiyle ilgili olarak ise “Kendimi güvende hissetmek ve Cenevre antlaşması doğrultusunda uluslararası koruma istiyorum. Toplum için faydalı ve önemli bir insan olmak için hayatımda ilerlemek istiyorum. Bana yardım eden Yunanistan’a ben de elimden gelen hizmeti sunmayı istiyorum” dedi.

Babasının Afrika'da eskiden siyasetçi olduğunu söyleyen Julien, hayatında yeni bir sayfa açmış olsa da babasının ve soydaşlarının verdiği mücadeleleri ise hiçbir zaman unutmayacağını söyledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi