Arabistanlı mühendisten müthiş buluş

Suudi Arabistan'da bir mühendis, çölde dostlarını bir arada tutmak için seyyar uydu anteni yaptı.

Arabistanlı mühendisten müthiş buluş
Arabistanlı mühendisten müthiş buluş
GİRİŞ 18.11.2014 16:52 GÜNCELLEME 18.11.2014 17:28
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Arabanın aküsüne takarak çalıştırdığı cihazla, nerede olunursa olunsun uydu kanalları izlenebiliyor. Cihazın kurulumu ise sadece birkaç dakikayı alıyor. 

Özellikle bu aylarda, Suudi Arabistan'da birçok vatandaş çöle giderek dostlarıyla bir araya geliyor. Körfez Kupası'nı izlemek isteyen vatandaşlar ise evlerinde kalıyor. Hem çölde arkadaşları ile bir arada olmak hem de televizyon izlemek isteyen vatandaşlara ise çözüm Medine şehrinde doğup büyümüş ve aynı zamanda da bir mühendis olan Yusuf Muhammed Salih Al-Harbi'den geldi.

Al-Harbi, arabanın aküsüne takarak çalıştırdığı bir uydu anteni ile gittiği her yerde uydu kanallarını izleyebildiğini ifade etti. Ayrıca Al-Harbi, yaptığı seyyar uydu sayesinde dostlarını bir arada tutmayı başardığını söyledi.

Cihazın kullanımının çok basit olduğuna dikkat çeken Suudi mühendis, çölde dostlarıyla denediği cihaz hakkında bilgi verdi. Cihazın uzaktan kumada ile çalıştığını ve istenilen bütün uydu kanallarının izlenebildiğini belirten Al-Harbi cihazı yapma fikrine nasıl sahip olduğunu ise şöyle anlattı: "Birçok arkadaş çöle, başka yere ve denize gittiğimiz zaman maç, dizi ve haber izleme bahanesiyle gelmiyor ve özür diliyordu. Buradan yola çıkarak aklıma bütün kanalları her yerden izleyebileceğimiz böyle bir cihaz yapma fikri geldi." 

YORUMLAR 3
  • buldum 9 yıl önce Şikayet Et
    arkadaş arabayı çanak anten olarak kullnıyor ellaam ki :))
    Cevapla
  • Anlayan beri gelsin 9 yıl önce Şikayet Et
    Yani bu sistem zaten yok mu ki? Adam çanaksız, direkt alan sistem mi yapmış? Anlayana helal olsun.
    Cevapla
  • Otobüslerde varya 9 yıl önce Şikayet Et
    Ondan herhalde. Taşınabilir hale mi getirmiş ne yapmış
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu