Yerli jet için önemli adım!

Yerli jet ve uzay teknolojilerine yönelik araştırma yapmak üzere ilk yerli türbin geliştirme laboratuvarı açıldı.

Yerli jet için önemli adım!
Yerli jet için önemli adım!
GİRİŞ 23.06.2016 12:54 GÜNCELLEME 23.06.2016 13:10
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Türkiye'de havacılık adına önemli bir adım atıldı. İlk yerli türbin geliştirme laboratuvarı, TÜBİTAK ve ODTÜ iş birliğiyle Ankara'da açıldı.

3 MİLYON LİRA HARCANDI

ODTÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, ilk yerli türbin teknolojisinin malzemelerinin geliştirileceği araştırma ve geliştirme laboratuvarı ODTÜ kampüsü içerisinde hizmete girdi. TÜBİTAK ve ODTÜ'nün kendi öz sermayeleriyle iki yıllık ön çalışma sonrası kurulan 'İnce Film ve Kaplama Araştırmaları Laboratuvarının toplam 3 milyon liraya mal olduğu bildirildi.

YERLİ JET İÇİN ÇALIŞMA

Türkiye'nin yerli uçak motoru ve yerli jet motoru teknolojisinin geliştirebilmesi için gerekli malzemelerin üretilmesi yönünde araştırmaların yapılabileceği laboratuvarda, enerji, savunma, iletişim, elektronik-optik ve uzay teknolojilerinde de kullanılabilecek katman malzemelerin geliştirilebileceği ifade edildi.

Laboratuvarda İstanbul-Ambarlı doğalgaz enerji santralinin türbin motorları için malzeme geliştirileceği vurgulanan açıklamada, Türkiye’nin diğer bütün doğalgaz enerji santrallerinin türbin motorları için de malzeme teknolojisi geliştirilebileceği kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 42
  • daha fazlasına 7 yıl önce Şikayet Et
    şu f-35 leri envantere katmadan f-15 lerle iyice bir karşılaştırılmalı ondan sonra alıma onay verilmeli. bence kendi jetimizi üretene kadar ki sürede bu tecrübe edilmiş avcı ve bombardıman uçağını sıfırını alıp kullanalım. zaten üreteceğimiz uçak ta f-15 lere benzeyecektir. burası bir ar-ge üssü olacak yani fikirlerin malzemeye dönüştüğü yer ihtiyaçlar doğrultusunda da laboratuvara para akacaktır. şimdiden hayırlı olsun yakında jet motoru ve jetle ilgili bir kaç tasarım görmek mümkün olur inşallah.
    Cevapla
  • boyun 7 yıl önce Şikayet Et
    ODTÜ bu işin içinde olmayaydı iyiydi.Adamlar sırf ideoloji üretiyor,teknoloji sıfır.
    Cevapla
  • doğan 7 yıl önce Şikayet Et
    Bizden başka bu kadar ezik bir millet varmıdır acaba? fırtına fırtına gibi esiyor sakarya sakaryalığını yapıyor atak, altay mpt 76 anka ,bayraktar... daha nice yerli silah, israil bile jet uçağı henüz yapamamışken bunu yapmanın adımlarını atan ülkesini aşağılayan bizden başka bir millet varmıdır ? Yapıldığı zaman bu insanların aaa bu maket değilmiş diye şaşkınlıklarını görmeyi çok isterdim.
    Cevapla
  • Türbin 7 yıl önce Şikayet Et
    3 milyon lira sermayeyle bir lab kurulmuş sadece fazla abartmaya lüzum yok.
    Cevapla
  • Adiga81 7 yıl önce Şikayet Et
    Lab demek araştırma demek. Araştırmadan çalışmadan birşey başaramazsın. Ne dar kafalı insanlar var ya.
    Cevapla
  • Selami 7 yıl önce Şikayet Et
    çocuklarda uçak üretiyor artık Eminönü'nde bir sürü maket uçak var ama hala 2023 diye bize oyalıyorlar üreten hemen bugünkü saniye üretir maalesef tarihin en büyük oyalama süresini yaşıyoruz çok yazıkzaman kaybetmeden binlerce uçak füze hemen uretilmeli
    Cevapla
  • Adiga81 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD bugünkü teknolojisi ile 2006 yılından beri f35 i yapmaya çalışıyor. 10 yıl geçti hala uçak bitmedi. Uçak yapmak çok zor değil. Savaş uçağı yapmak zor. Çünkü avionik sistemleri, silah sistemleri ve radar sistemleriyle çok girift bir makine. Yapımına başlanmakta çok geç kalınmıştır o başka. Sebebini daha önceki hükümetlere sormak gerek.
    Cevapla
  • ali veli 7 yıl önce Şikayet Et
    selami bey siz akşam 400 jet uçak 100 yolcu uçağı yaparmısınız. paket olsun ha çocukları gönderip aldıracagım... boyacı kupumu daldır çıkar lop olsun cidden seviye sıfır. meyve ağacı bile 4 yılda zor oluyor sen jet uçağını yapcaksın 1 yılda he mi ?? cok komik yapan varsa yapsın kimseye engel yok bizde görmüş oluruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması