Türk girişimci kemikten o ürünü üretmeyi başardı!

KOSGEB desteğiyle üretim tesisi kurulacak çalışmasının devlet destekli ilk proje olduğunu kaydeden Serdal Dursun, KOSGEB’ten endüstriyel uygulama tesisi kurulması için destek alacağını söyledi. Dursun, “Jelatinin yanında hayvansal atıkların yan ürün olarak kırtasiye tipi yapıştırıcı ve elde edilen yağlardan da sabun üretimi yapacağız” dedi.

Türk girişimci kemikten o ürünü üretmeyi başardı!
Türk girişimci kemikten o ürünü üretmeyi başardı!
GİRİŞ 14.09.2016 14:23 GÜNCELLEME 14.09.2016 14:23

Şanlıurfa'da genç girişimci Serdal DursunKOSGEB'den aldığı destekle yürüttüğü proje sayesinde sığır kemiğinden jelatin elde etti. Dursun, "Türkiye'ye gelen jelatinin büyük kısmı domuz atıklarından üretilen jelatindir. Biz 'helal sığır jelatini' olarak piyasaya çıktığımızda bu ürün hiçbir şekilde pazar sıkıntısı çekmeyecektir" diye konuştu. Rize Üniversitesi Biyoloji mezunu Serdal Dursun (28), Şanlıurfa'da bir okulda ücretli öğretmenlik yaparken, sığır kemiğinden jelatin ürütmek amacıyla KOSGEB'in Ar-Ge desteğine başvuru yaptı.

75 farklı deney yaptı

Dursun, projesinin onaylanmasının ardından KOSGEB'ten aldığı destekle, Teknokent'ten araştırma için yer kiralayarak çalışmaya başladı. Yürüttüğü çalışmalarda 75 deney yapan Dursun, sığır kemiğinden pek çok hazır yiyecekte kullanılan katkı maddesi jelatini üretmeyi başardı. Hummalı bir çalışma dönemi sonunda başarıya ulaştığını belirten Dursun "Yürüttüğümüz Ar-Ge çalışması kapsamında bir yıl boyunca yaptığımız 75 deney sonucunda en uygun sonucu elde ettik ve sığır kemiğinden jelatin üretmeyi başardık" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!