Kışın cilt sağlığını korumak İçin 10 basit adım

Kış soğuğu kendini yoğun bir şekilde hissettirirken özellikle işyerlerinde çalışanların ciltlerine ayrı bir özen göstermeleri gerektiği belirtiliyor.

Kışın cilt sağlığını korumak İçin 10 basit adım
Kışın cilt sağlığını korumak İçin 10 basit adım
GİRİŞ 31.01.2017 16:05 GÜNCELLEME 31.01.2017 16:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cilt Bakımı ve Güzellik Uzmanı Meral Akyüz, özellikle sert ve rüzgarlı havalar, klima ve kaloriferlerin etkisi ve bilgisayar başında geçirilen uzun zamanların cildi oldukça zorladığını söylüyor.

Akyüz, soğuk havanın kan dolaşımı yavaşladığına ve cildin gereksinim duyduğu antioksidanlar ile besleyici maddeleri alması zorlaştığına dikkat çekerek “Bu durumda ciltte kuruluk ve yağ kaybı başlar. Eğer kış aylarında cilt bakımına dikkat edilmez ise kırışıklık, çatlama, sarkma, leke gibi problemlerin yanı sıra cilt üzerinin örtülü olması yağ bezi hastalıklarının (akne, sebore, milium kistler) artmasına neden olur“ dedi. 

Akyüz, kışın cilt sağlığını korumak için yapılabilecekleri şöyle sıraladı;

1.Yüz ve vücudunuzda kurumaya engel olmak amacıyla kremli, yağlı sabun kullanılmalıdır. Kullanılan ürünlerin antialerjik olmasına dikkat edilmelidir.

2. Yüz ve vücut deri tipine uygun nemlendiriciler (gliserin, laktik asit, hyaluronic asit içeren) her banyodan sonra uygulanmalı ve kuruluğa engel olacak şekilde nemlendiriciler daha sık sürülmelidir. 

3. Kış aylarında deri tipine uygun kök hücreli jel, krem veya maskelerle derinin ölü tabakası yenilenmesi mutlaka sağlanmalıdır. Ayda bir profesyonel bakım yaptırarak cildinize destek olunmalıdır.

4.Cilt yağlı ise soğuğa karşı daha dayanıklıdır. Fakat nem dengesini sağlamakta zorlanır. Bu nedenle bu cilt tipinin su bazlı nemlendiricilere ihtiyacı vardır. Mutlaka dışarı çıkmadan önce ve gece yatmadan önce uygulanmalıdır.

5.Kışın cildiniz pul pul dökülüyorsa düzenli olarak peeling yapmalı, zengin içerikli bir gece kremi kullanmalı, gündüz ise nemlendirici özelliği olan leke önleyici güneş koruma kremi kullanılmalıdır.

6.Kışın cilt bakımında sağlıklı beslenmeye de dikkat edilmelidir. Cildin gereksinim duyduğu vitaminler, antioksidanlar, mineraller ve doymamış yağlar vücuda yeteri kadar alınmalıdır. Bu sayede cilt bakımı daha etkili hale gelmiş olur. Omega 3 almak kış için cilt bakımını destekler. 

7. Kış aylarında sabah-akşam düzenli yapılacak cilt bakımında, önce ılık su (sıcağa yakın)  kullanmak, cildinizi durularken sonlara doğru soğuk su ile bitirmek cildinize şok etkisi yaratır. Kan dolaşımını hızlandırır. Yağ ve ter bezlerini harekete geçirir. Cilt yüzeyini yumuşatır. Kullanacağınız nemlendiricinin;  nemi muhafaza eden ama nefes almasına da izin veren bir yapıda olması gerekir. Kış aylarında kullanacağınız kremlerin nano teknoloji ile üretilmiş, bitkisel protein ve peptid içeriğinin fazla olması gerekir.

8. Eğer cildinizde leke, kırışıklık ve sarkma problemi varsa bunlara çözüm bulmak için en uygun zaman kış mevsimidir. Bazı uygulamalar özellikle güneşin aktif olmadığı zamanlarda yapılır. Yüze uygulanan lazer, kimyasal peeling ve bitkisel peeling, fraksiyonel lazer uygulamaları için en uygun dönemdir. 

9. Ellerin çatlamasını önlemek ve yumuşatmak için el bakım kremlerini sürdükten sonra pudrasız eldiven giyerek 20-30 dakika beklenilmelidir.

10. Dudaklar gece kremle nemlendirilmeli, gündüz ise lip balm ile nemli tutulmalıdır.

Kış aylarında cilt bakımı yaparken duş ve banyo sonrasında cildinizi korumak için koruyucu losyon kullanmanın gerekliliğini de unutmamalısınız… 

YORUMLAR 1
  • cilt 7 yıl önce Şikayet Et
    cilt sağlığını korumak için bu kadar zahmete,ne gerek var beş vakit abdest al namaz kıl hem cildin sağlıklı olur hem ibadetını yapmış olursun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi