Almanya'da tarih yazan Türk partisi: BIG

Bünyesinde daha çok Türkleri barındıran BIG Partisi, Alman siyasetinin temel taşlarından biri olmayı hedefliyor. Bu doğrultuda adımlar atan BIG Partisi ırkçılık ve eş cinsellerin evlat edinmesi başta olmak üzere hükümetin görmezden geldiği konular üzerine cesurca gidiyor.

Almanya'da tarih yazan Türk partisi: BIG
Almanya'da tarih yazan Türk partisi: BIG
GİRİŞ 09.09.2013 12:39 GÜNCELLEME 09.09.2013 19:27
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ömer Süt'ün haberi…

Avrupa'daki Türklerin en çok yaşadığı ülke olan Almanya'da 'Think BİG - Büyük düşün' sloganı ile beraber ezber bozan söylemler üreterek yola çıkan "Yenilik ve Adalet için Birlik Partisi" (BIG) 22 Eylül'de yapılacak olan genel seçimlere girecek "ilk göçmen partisi" olarak adını Alman siyasetine yazdırdı.

Kuzey Ren Vestfalya, Baden Württemberg, Berlin ve Aşağı Saksonya Eyaletleri'nde 6 doğrudan adayla genel seçimlere girecek olan BIG Partisi'nin Genel Başkanı Haluk Yıldız, hem Türklerin hem de göçmenlerin oylarına talip olduğunu açıkladı. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan genel seçimlere katılmanın onurunu yaşadığının altını çizen Yıldız, BIG'în bu başarısı Alman siyasetine düşülen bir tarihtir, vurgusunu yaptı.

Herkes için adalet ve eşitlik ilkesiyle yola çıktıklarını sözlerine ekleyen Yıldız, BIG Partisi'nin Alman halkının yanında bir de göçmenlerin sesi olduğuna dikkat çekti. BIG Partisi lideri Yıldız, Almanya'da yıllardır faaliyet gösteren diğer siyasi partilerin yerleşik düzene ayak uydurduğunu ve senelerdir kronikleşen belli grupların üzerinden popülist siyaset yürüttüklerini, söyledi.

Öncelikle Almanya'da eşcinsellerin evlat edinmesine karşı olduklarını belirten Genel Başkan Yıldız, "Her çocuğun anne ve babaya hakkı vardır" sloganıyla Almanya'daki yerleşmiş düzene karşı çıktıklarını ifade etti. Yıldız, bununla ilgili olarak hazırladıkları seçim afişini dev billboardlara astıklarını ve bunun büyük yankı uyandırdığını söyledi.

"Çeşitlilikte birlik" sloganına da dikkat çeken BIG lideri Yıldız, Alman siyasetinde neden var olduklarını şu sözlerle açıkladı:

"Almanya'da yaşayan herkesin sesi olmak için yola çıktık. İster göçmen olsun isterse haksızlığa uğramış Alman vatandaşı olsun herkesin sesiyiz. BIG Partisi'nin kuruluş amacının temelinde sosyal adalet, fakirlikle mücadele, fırsat eşitliği öncelikleri var. Hem ırkçılığa karşı hem de ayrımcılığa karşı mücadelemiz hep varlık nedenimiz olacak. Mevcut diğer partiler değişen toplumumuza, birçok konuda siyasi tutumları, bakış açıları ve ayrımcı yaklaşımları itibariyle hitap edemiyorlar. BIG Partisi, başta eğitim politikası olmak üzere aile, istihdam, ekonomi ve göç politikalarındaki ayrımcılık, yapmış oldukları yanlış siyasetin kanıtı olarak politikalar üretecektir."

BIG Partisi'nin Almanya'daki toplumsal barışa büyük katkı sağlayacağını iddia eden Yıldız, seçmenleri 22 Eylül'de yapılacak olan genel seçimlerde sandığa davet etti.

omer.sut@haber7.com

Haber7

YORUMLAR 6
  • Eyüp Gürses 10 yıl önce Şikayet Et
    Selami Yolac. Sen bu haberi nasil okudun yada bizim görmediyimiz neyi gördün anlamadim ama resme iyi bakarsan Es Cinsellerin bir Ayleyle esit olmadigini gösteriyor, ve diyer Partilere atifta bulunarak onlar Es Cinselleri desteklediyini ve BIG Partisinin Normal Ayle hayatini desteklediyini acikca ortaya koyuyor. Esittir isaretinin üzeri cizilmis, yani esit olmadigini gösteriyor. Galiba senin göz doktoruna ihtiyacin var.
    Cevapla
  • selami yolaç 10 yıl önce Şikayet Et
    ALO KENDİNİZE GELİN. Bu Müslüman partisi dediğiniz eşcinselliğe onay veren parti, siz galiba yazıyı okumadınız, bunun Müslümanlıkla uzaktan yakından alakası yok, oy verende destek verende cehennemde pis yerini hazırlasın.
    Cevapla
  • Adnan Polatcan 10 yıl önce Şikayet Et
    alman seçimlerinde çift oy kullanma sistemi var.. kabaca birinci oy ile bölgesel adaya oy veriliyor ikinci oy ise partiye veriliyor. ayrıntıları var bu sistemin. bu oylar stratejik kullanılması gerekiyor. bu da konuyu anlayınca ancak mümkün olabilir. haber7.com'un almanyada yoğun okuyucu kitlesi var. seçme hakkı olanlar da bir hayli çok. bu konuyu haber konusu yapıp anlatılsa izah edilse mı acaba diye düşünüyorum. bir siyasi bilimci grafiklerle anlatabilir --> bilen biliyor ama diğerleri için bence çok makbule geçer. almanyadaki siyasilere duyrulur. saygılar
    Cevapla
  • mert (önceki) 10 yıl önce Şikayet Et
    alman partilerine oy veren her müslüman sorumludur. spd olsun, grüne olsun, fdp olsun, linke olsun bunlar müslümanlarin prensiblerine karsi hareket eden partilerdir. big partisi gibi bir partinin olusumu her müslüman tarafindan desteklemesi gerekir. sadece türkler tarafindan degil. güzel olmus. tebrik ederim. benim ailem alman vatandasi türk. simdiye kadar secimlere gitmemisti. ama bundan sonra gidecek herhalde.
    Cevapla
  • eric 10 yıl önce Şikayet Et
    güzel olmuş. Ancak şu an için koalisyon ortağı olmayı düşünmek hayal olur. Almanlar ve hatta göçmenler bile SPD, CDU/CSU'dan memnun. Kalanı için de Grünen yeterli görüyorlar. Ama güzel bir girişim. Türkler Alman vatandaşlığına geçerek Alman siyasetinde aktif olmalılar. Bunun vatanseverlikle ilgisi yok. Orada yaşıyorsan oranın vatandaşlığını alıp yaşadığın ülkede söz sahibi olmalısın. Saygılarımla
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor