Ermenistan'dan Türkiye'ye jest! İlk kez...

Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan, Erivan’dan Recep Tayyip Erdoğan’a Sarkisyan’ın mektubunu getirecek

Ermenistan'dan Türkiye'ye jest! İlk kez...
Ermenistan'dan Türkiye'ye jest! İlk kez...
GİRİŞ 27.08.2014 07:35 GÜNCELLEME 27.08.2014 07:35

Seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yemin törenine, Ermenistan da “taziye mektubuna” jest nitelikli bir katılımla cevap verecek. Ankara’ya ilk kez gelecek olan Ermenistan Dışişleri Bakanı Eduard Nalbandyan, Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan’ın mesajını da getirecek. Nalbandyan’ın Dışişleri Bakanı ile görüşme yapması beklenmiyor.

Nalbandyan, en son Türkiye ile Ermenistan Dünya kupası eleme maçı için Bursa’ya, sonra da 2008 tarihinde Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) toplantısı için İstanbul’a gelmişti. Diplomatik kaynaklara göre, Kabine henüz oluşturulmadığı için, Erivan’dan talep gelmesi halinde Nalbandyan ile kimin görüşeceği şuan için belirsiz.

Erivan’a davet bekleniyor

Cumhurbaşkanlığı’ndaki devir teslim sonrasında Başbakanlığı vekaleten Ahmet Davutoğlu yürütecek. Cumhurbaşkanının hükümeti kurma görevini vermesi öncesinde kısa süreli vekaleten Başbakanlık yapacak olan Davutoğlu’nun Nalbandyan’la görüşmesi planlanmıyor. Bu arada kaynaklar, Nalbandyan’ın Sarkisyan’ın, Erdoğan’a tebrik mesajının yanısıra, “Türkiye Cumhurbaşkanı’nı 24 Nisan 2015’te Erivan’da yapılacak törenlere davet” mesajını Erdoğan’a ileteceğini belirtiyor. Ankara’nın ise herhangi bir görüşmenin gerçekleşmesi halinde Nalbandyan’a “İki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için önşartsız masaya oturulması ve imzalanan protokollerin buzdolabından çıkarılması gerektiği” yolunda mesajlar vermesi bekleniyor.

KAYNAK: STAR GAZETESİ
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor