McCain'den Türkiye'ye destek

ABD'de senatörler John McCain ve Lindsey Graham, Türkiye ile ilgili eleştirilere tepki gösterdi.

McCain'den Türkiye'ye destek
McCain'den Türkiye'ye destek
GİRİŞ 10.10.2014 18:48 GÜNCELLEME 10.10.2014 18:53
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

ABD'de senatörler John McCain ve Lindsey Graham, Türkiye'nin Kobani'yi kurtarmak üzere harekete geçmediğine yönelik artan eleştirilerin, hem IŞİD hem de Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in mağlup edilmesi gerektiği için gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Türkiye'nin IŞİD'e karşı mücadelede daha büyük bir rol oynaması gerektiğine kesinlikle inanıyoruz ancak Türkiye'nin son yıllarda özellikle İsrail ve Suriye sınırının denetimi ile ilgili bazı politika ve eylemlerine katılmıyoruz" dedi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ancak bu sefer Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sadece IŞİD'i yok etmek için değil, aynı zamanda Esed'i istifa etmeye zorlamak ve Suriye'deki çatışmaları sona erdirmek için - çünkü ilk hedef, ikincisi olmadan başarılamaz - uluslararası bir strateji geliştirmemiz gerektiğini söyledi. Erdoğan, bu stratejinin Suriye'de siviller ve muhalif güçler için uçuşa yasak alanlarla korunmuş güvenli bölgeler kurulmasını da içermesi gerektiğini belirtti; biz de böyle bir stratejinin uzun süredir hem Suriye hem de Irak'ta başarı kazanılması için hayati önem taşıdığını savunuyorduk.

Ortadoğu'daki dostlarımız ve müttefiklerimizin büyük bir kısmı da aynı görüşü paylaşmaktadır. Başkan Barack Obama, bu tür bir strateji kabul edip Türk liderlerin Esed ve aynı zamanda IŞİD'le başa çıkabilmek için atılması gerektiğini savunduğu adımları atsaydı başarı için elzem olan Türk ordusunun müdahalesi de dahil bölgedeki ortaklarımızdan önemli destek görecekti, bundan eminiz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • ibrahim karaca 9 yıl önce Şikayet Et
    Ilımlı muhalefet demek. Conilerin kankası demek amerika yanlısı öso yu istemiyoruz türkiye olarak ışide karşı savaşmayacağız amerika ortadoğudan çıksın...
    Cevapla
  • samet akcan 9 yıl önce Şikayet Et
    ooo ışidci. oooo ışidci mc cain konuşmuş bu adamın bağdadi ile fotoğrafları yokmuydu acaba?
    Cevapla
  • hakan akyuz 9 yıl önce Şikayet Et
    Birinci adimda TC nin plani gerceklesmeli. Ikinci olarak bunlar yine bir kuklayi Suriyede basa getirmeye calisacaktir.Bu Batinin isi gücü sinsi plan yapmak.
    Cevapla
  • Burak Hakan 9 yıl önce Şikayet Et
    Hakan. Misir gibi yapmasinda ESED gider ondan beteri gelir! Alin bakin misira Mubarek gitti yerine SISI gibi bir cani geldi! Keske mubarek kalsaydi da bunlar yasanmasaydi!
    Cevapla
  • KURBANN 9 yıl önce Şikayet Et
    SİZ BİZ İNANMIYORUZ. Türkiye'nin IŞİD'e karşı mücadelede daha büyük bir rol oynaması gerektiğine kesinlikle İNANIYORSUNUZ. Ama biz Türk milleti olarak.İnanmıyoruz-istemiyoruz-tasvip etmiyoruz-karışmıyoruz-desteklemiyoruz. En büyük terorist ve tehlike Diplomalı,Tescilli olarak sizsiniz. Irakı,afganistanı,pakistanı,somaliyi, Mısırı bu hale getiren İŞİD değil.SİZSİNİZ. Utanmadan da terörü kınıyorsunuz kendi teroristinizi SİSİYİ BM ye getirip konuşma yaptırıyorsunuz. guatemala-abugraybe hapisanelerinde müslümanlara neler yaptıklarınızı unutmadık.Müslümanları cırıl cıplak yapıp üstüste koyup poz verdiniz. tecavuzler yaptınız o müslümanlar onu yaşamaktansa ölmeyi tercih etti ama öldürmediniz.o fotograflar hala güncel .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi