Attıkları her adım Türkiye'nin başına bela!

'Türkiye DAİŞ’i destekliyor' diyenlere Haber 7 yazarı Taha Dağlı verdiği örneklerle cevap verdi..

Attıkları her adım Türkiye'nin başına bela!
Attıkları her adım Türkiye'nin başına bela!
GİRİŞ 03.07.2015 08:59 GÜNCELLEME 03.07.2015 13:57
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Taha Dağlı'nın analizi şöyle;

DAİŞ kimi hedef alıyor, kime hizmet ediyor, aslında bu terör örgütünün icraatlarını takip ederseniz, kimlere çalıştığını da anlarsınız.

Önce kimi hedef aldıklarından başlayalım. Mesela hedeflerinden biri Türkiye.

Türkiye’yi DAİŞ’e destekle suçlayan vatan haini bir zihniyet var. Yahu bu adamlar bas bas bağırıyor “biz Türkiye’yi hedef alıyoruz” diye siz hala “Türkiye DAİŞ’i destekliyor” diyorsunuz.

Türkiye nasıl hedefe koyduklarını anlatacağız. Bunun için DAİŞ’in faaliyetlerine bakalım.

1-Suriye’de ortaya çıktılar, Esed’e çalıştılar. 
Çünkü Suriye’de ilk önce sadece muhaliflere karşı savaştılar, muhaliflerden aldıkları yerleri de bir süre sonra Esed rejimine bıraktılar.
Esed’den aldıkları tek yer Palmira antik kenti oldu, bu sayede Esed özellikle Batı nezdinde kaybettiği meşruiyetini geri kazandı.

2-PYD için çalıştılar hala da çalışıyorlar.
Kobani’de, Tel abyad’da PYD’yle girdikleri çatışmalarda aslında çok net bir şekilde PKK’nın Suriye kolu olan bu terör örgütünün ekmeğine yağ sürdüler. PYD’yi dünya duydu, dünya desteklemeye başladı.

3-Irak’ta ortaya çıktılar, İran’a çalıştılar. Irak’ta Şiilerden çok Sünnileri hedef aldılar. Ülkedeki üçlü siyasi yapının en zayıf halkası olan Sünni blok DAİŞ’in faaliyetleri ile iyice yıpranır hale geldi. DAİŞ sayesinde Irak’ta kazanan ise Şii yönetim dolayısıyla da İran oldu.

4-Libya’da ortaya çıktılar, darbeci Hafter’e çalıştılar. Şubat ayında DAİŞ, Libya’da Mısırlı Hristiyan Kıptileri infaz etti. Kahire’den anında tepki geldi. Sisi yönetimi savaş uçaklarıyla Libya’daki DAİŞ mevzilerine saldırı başlattı. Ancak DAİŞ’ten çok Libya’da darbeci General Hafter’in işaret ettiği Trablus hükümetine bağlı güçlerin karargahları bombalandı.

5-Mısır’da ortaya çıktılar, Sisi’ye çalıştılar. DAİŞ şimdi Sina Yarımadasında ve Sisi’nin güvenlik güçlerine saldırdılar. Ama Sisi faturayı İhvan’a kesti, 13 Müslüman Kardeşler üyesi katledildi. Dahası Sina’nın ve Refah’ın hatta Gazze’nin geleceği de karanlık.

6-Filistin’i tehdit ettiler, İsrail’e çalıştılar. DAİŞ, Sina’ya saldırırken aynı anda Gazze’deki Hamas yönetimini ve Filistinlileri tehdit etti. Buradan vazifeyi çıkaran ise İsrail oldu, Netanyahu, “DAİŞ sınırımıza geldi, tehdit altındayız” dedi. DAİŞ’in Filistin hesaplarının ilk perdesini Şam’daki Filistin mülteci Kampı Yermük’te görmüştük, Yermük’te Filistinli öldürüp Esed’e çalışan DAİŞ, şimdi Filistin’de özellikle de Hamas’ı hedef alarak, Gazze’yi İsrail’e boğdurmayı amaçlıyor.

Adamların icraatları ortada, nerede yapılansalar, oranın zalimini mağdur yapıyorlar, Esed’i, PYD’yi, İran’ı, Libya’daki darbecileri, Mısır’da Sisi’yi ve İsrail’i meşrulaştırıyorlar.

Suriye ve Irak’taki yapılanmalarında özellikle Esed’le işbirliği ve PYD üzerindeki hesaplarında direk Türkiye’yi hedef aldıklarını görüyoruz. Diğer coğrafyalardaki eylemlerinde ise Türkiye’nin savunduğu kim varsa onları perişan ediyor, Türkiye’nin karşısında durduğu hangi zalim varsa onları yüceltiyorlar.

Irak’ta DAİŞ’in fıkrası bile çıktı. Sormuşlar, “yahu bu DAİŞ ne zaman Yahudilere saldıracak” diye, cevap şöyle, “Müslüman oldukları zaman”.

YORUMLAR 22
  • Boş 8 yıl önce Şikayet Et
    Mermer kafalara ne kadar anlatsan boş.
    Cevapla
  • necmi 8 yıl önce Şikayet Et
    havanda su dövme operasyonu
    Cevapla
  • osmaniye 8 yıl önce Şikayet Et
    madem zarar turkiye topraklarından vur daişin hedeflerini cok mu zor.
    Cevapla
  • A@ŞENATEŞ 8 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim öncelikle Türkiye ve bütün Müslümanların Yardımcısı olsun.. Zulüm yapanları ve destekleyenleri kahr ve perişan etsin.. Rabbim zalime fırsat vermesin..
    Cevapla
  • mucahid 8 yıl önce Şikayet Et
    yazı işid için yazılmış ama keşke fotoğraf doğru secilseydi o fotoğraf isidin değil iside ve esede karşı amansız mücadele veren en nusra nın. altında da kocaman cebhetun nusra yazıyor yani muhaliflerin fotoğrafı bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yılmaz Tunç: İki kulübün de sporcuları tarafından karşılıklı arbedeler söz konusu
Kaza gününe dair yeni görüntü ortaya çıktı! O 7 kişi tek tek tespit edildi