Çeçen Başbakan: Türkiye'nin yanındayız

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan 'uçak' krizinin ardından Türkiye'yi destekleyen ülkeler açıklamalarını sürdürüyor.

Çeçen Başbakan: Türkiye'nin yanındayız
Çeçen Başbakan: Türkiye'nin yanındayız
GİRİŞ 27.11.2015 13:53 GÜNCELLEME 27.11.2015 14:10
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Çeçen Cumhuriyeti İçkerya Başbakanı Akhmed Zakayev, sınır ihlali yapan Rus uçağının düşürülmesi konusunda Türkiye’ye koşulsuz ve tam destek verdiklerini açıkladı.

Bir mesaj yayınlayan Başbakan Akhmed Zakayev, "Çeçen Cumhuriyeti İçkerya hükümeti, Türkiye Cumhuriyeti halkı ve hükümetine yönelik koşulsuz desteğini ilan etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Hava Kuvvetleri’ne ait bir F-16 uçağının pilotu, 24 Kasım 2015 günü Rus SU-24 uçağını havadan havaya attığı bir füze ile Türkiye Cumhuriyeti hava sahası içerisinde düşürmüştür. Geride kalan iki aylık sürede, Rus savaş uçakları Türkiye Cumhuriyeti hava sahasını defalarca kez ihlal etmiş, Türk askeri ve siyasi kanadının protesto notalarına karşın Rus tarafı ya bu uyarılara usulüne uygun biçimde yanıt vermemiş ya da bu uyarıları görmezden gelmeyi tercih etmiştir. Çeçen Cumhuriyeti İçkerya hükümeti, bir NATO üyesi olan Türkiye Cumhuriyeti’nin, provokatif biçimde defaatla sınırlarını tecavüz eden Rusya’ya karşı NATO Şartı’nın 5.maddesine uygun olarak layıkıyle ve uygun biçimde ivedilikle yanıt verme hakkı olduğunu deklare etmektedir. Aynı zamanda hükümetimiz, bazı Batılı devletlerin, uluslararası hukukun tüm norm ve prensiplerini ihlal eden Putin’in Rusyası’nı uygar ulusların terörizmle mücadelesine ortak etme çabalarını anlaşılmaz bulmaktadır. Çeçen hükümeti, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir Rus SU-24 uçağını düşürerek tüm dünyayı Batı’nın Putin’in Rusyası ile inşa etmekte olduğu utanç verici bir ittifaktan kurtardığını düşünmektedir" dedi.

’PUTİN’ UYARISI

Putin’in uluslararası ilişkilerde son derece kirli bir politika yürüttüğünün ifade edildiği açıklamada şöyle denildi:

"Putin’in uluslararası ilişkilerde son derece kirli ve küstahça kendisini gösteren politikalarının özünü bilerek, Rusya’nın gıda ticaretine son verme, ortak iş projelerini dondurma, Türk Akımı projesinin durdurulması, nükleer santrallerin inşasının durdurulması gibi Türkiye’ye yönelik açıkladığı ambargolarla sınırlı kalmayacağını biliyoruz. Çeçen Cumhuriyeti İçkerya hükümeti olarak, Rusya’nın daha önce Çeçenya’da, Gürcistan’da ve Ukrayna’da uyguladığı savaş terörü yöntemlerini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına karşı da uygulamaktan imtina etmeyeceğine inanmaktadır. Bu bağlamda, bugün NATO ivedi biçimde Türkiye Cumhuriyeti ile dayanışmaya geçmeli ve Putin’e NATO üyesi tüm ülkelerin çıkarlarının ve güvenliklerinin yasal prensipler temelinde savunulduğunu göstermelidir."

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 64
  • vatansever 8 yıl önce Şikayet Et
    allah senden razı olsun cecen kardesım o sakallı rus kopegı duysun kadırov duysun
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Adam diye buna derler
    Cevapla
  • gerçek 8 yıl önce Şikayet Et
    helal...
    Cevapla
  • harun yıldız 8 yıl önce Şikayet Et
    bu çeçenlere fazla güvenmeyin sıkıntılı bir millet komşum var çeçen onla bile anlaşamıyorum
    Cevapla
  • osman 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Başbakan Tebrikler helal olsun Teşekkürler....tukiyenin yanında olan asla ve asla ziyan etmeyecek tam tersine daha da guclenecektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı