AB'den Rusya ve Türkiye atağı!

AB Dış Politika Şefi, Ankara ve Moskova ile görüşmelerde bulunacak.

AB'den Rusya ve Türkiye atağı!
AB'den Rusya ve Türkiye atağı!
GİRİŞ 29.11.2015 16:21 GÜNCELLEME 29.11.2015 18:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AB Dış Politika Şefi Federica Mogherini, Türkiye ile Rusya arasındaki gerilimin, Suriye'de siyasi süreci etkilememesi için bu hafta Ankara ve Moskova ile görüşmelerde bulunacak. 

Mogherini, Brüksel'de düzenlenen AB-Türkiye Zirvesi girişinde, AB, Türkiye ve bölge açısından zor bir dönemden geçildiğini söyledi.

Geniş resme bakıldığı takdirde AB ve Türkiye'nin birçok konuda beraber çalışmasının çok önemli olduğuna vurgu yapan Mogherini, "En acil konu Suriye. Avrupa'daki sığınmacılar meselesinin temelinde Suriye var" diye konuştu.

Mogherini, Türkiye'de seçimlerin yeni tamamlandığını anımsatarak, "Türkiye'de hükümet kuruldu ve birkaç yıl görevde kalacak. Türkiye ile sığınmacılar meselesi ve benzer konularda tam diyalog kurulması gerekiyor. Bugünden itibaren, Türkiye ile AB arasında katılım süreci, fasıl açılımları ve sığınmacı konularında yüksek seviyeli diyalog kurulması çok önemli. AB ve Türkiye aynı sorunlarla karşı karşıya ve iki tarafın birbirine ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de çözüm sürecinin yeniden başlaması gerektiğini ifade eden Mogherini, Diyarbakır'da gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybeden Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • recep 8 yıl önce Şikayet Et
    Kesinliikle bu gerilim sonlandırılmalı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak