Türkiye AP'deki terör sergisini kınadı!

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, AP'deki PKK ve PYD için açılan serginin kınandığı belirtildi.

Türkiye AP'deki terör sergisini kınadı!
Türkiye AP'deki terör sergisini kınadı!
GİRİŞ 13.07.2016 00:51 GÜNCELLEME 13.07.2016 18:20
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) terör örgütü PKK'nın elebaşının ve söz konusu örgütün Suriye uzantısı PYD üyesi teröristlere yönelik fotoğraf sergisinin açılmasını kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, AP'nin söz konusu sergiyle, hemen her gün masum insanların canını alan bir terör örgütünün propagandasına ve terörizmin teşvikine alet olduğu belirtildi.

"BU SAYGISIZLIKTIR"

"DEAŞ da, PKK da terör örgütleridir. Bir terör örgütünü diğer terör örgütüne tercih etmek, terörizmin tüm kurbanlarının anısına saygısızlıktır. Çifte standartlar Avrupa Birliği'nin imajını ciddi biçimde zedelemektedir." ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, bu konuda gerek Türkiye'nin Avrupa Birliği Daimi Temsilciliğince, gerek Dışişleri Bakanlığı tarafından gereken girişimlerin yapıldığı ve tepkilerin ortaya konulduğu ifade edildi.

"AP'de terör örgütü PKK'nın elebaşını ve örgütün Suriye uzantısı PYD üyesi teröristleri yansıtan bir fotoğraf sergisinin açılmış olmasını kınıyoruz." ifadelerinin yer aldığı açıklamanın devamında, Türkiye'nin, terörizmle mücadelede ilkeli bir yaklaşım benimsenmesi gerektiğini ve aynı şekilde Suriye'de barış ve istikrarın da ancak ilkeli bir duruşla tesis edilebileceğini her vesileyle hatırlatmayı sürdüreceği kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 20
  • Ottoman 7 yıl önce Şikayet Et
    Ey AB! hemen kalleş terore desteğini çek.
    Cevapla
  • hakkı 7 yıl önce Şikayet Et
    inşallah o pkk ve avrupanın arası bozulurda birbirlerine saldırırlar
    Cevapla
  • Türkiyem 7 yıl önce Şikayet Et
    zamanında yapılması gereken erken müdahale edilmesi gerekti sınırı açıp örgüte katılımı bizzat devlet sağladı şimdi yana yana ağlarsın pyd pkk nin ta kendisidir bunu devlette biliyordu neden izin verdiniz savaşın çıktığı ilk anda suriyeye girecekti tampon bölge oluşturup duruma mudahale edicekti bu gün bu duruma gelmezdik
    Cevapla
  • sıra bizde 7 yıl önce Şikayet Et
    şimdi ab'de deprem etkisi yaratacak bir tepkiyi ortaya koymamız lazım. bu artık aşırı uç filanda değil. gözümüze soka soka düşmanlığını ilan etmektir. nereye girmeye çalışıyoruz? ab parlamentosu üyeliğinden çıkılmalı. üyelik müzakereleri terkedilmeli. ab ülkelerinin istediği hiçbir şey yerine getirilmemeli (terörle mücadele, alman vekillerin incirlik ziyareti v.b.). şamarı yemeden düşünmeyi akıl etmeyecek bunlar.
    Cevapla
  • tesbit 7 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa da pkk'nın yaptığı katliam resimlerinin sergilenmesini teklif ediyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu