Almanya maslahatgüzarı bakanlığa çağırıldı

Almanya'nın FETÖ konusundaki tavrına tepki gösteren Türkiye, Almanya maslahatgüzarını Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı.

Almanya maslahatgüzarı bakanlığa çağırıldı
Almanya maslahatgüzarı bakanlığa çağırıldı
GİRİŞ 21.03.2017 19:26 GÜNCELLEME 21.03.2017 20:00
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı, Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarının, Almanya Federal İstihbarat Teşkilatı (BND) Başkanının, "15 Temmuz darbe teşebbüsünün arkasında FETÖ’nün bulunduğuna ikna olmadığına" dair beyanına ilişkin Bakanlığa çağrıldığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Maslahatgüzarın bugün Bakanlığa davet edilerek, BND Başkanının "15 Temmuz darbe teşebbüsünün arkasında FETÖ’nün bulunduğuna ikna olmadığına" dair beyanına ilişkin tepkinin dile getirildiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Darbecilerin FETÖ bağlantılarını ortaya koyan ifadeleri, darbe teşebbüsü öncesi ve gecesi kendi aralarında yaptıkları iletişim kayıtları, Akıncılar üssünde yakalanan FETÖ iltisaklı siviller dahil tüm kanıtlar ortadadır. Mensubu oldukları FETÖ’nün amaçları doğrultusunda hukukun temel ilkelerini ayaklar altına alan, usulsüz dinlemeler ve sahte belgelerle yüzlerce masum insanı mağdur eden birçok savcı, hakim, polis başta olmak üzere, yüzlerce FETÖ’cü de halen Almanya’da bulunmaktadır. Söz konusu şahsın açıklaması, Almanya Federal Cumhuriyeti'nin FETÖ'ye gösterdiği müsamaha ve korumacı yaklaşımın ardındaki zihniyeti ifşa etmektedir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 21
  • kırmızıkafa 7 yıl önce Şikayet Et
    türkiyedeki istikbaratınız nasılda çöktü.biz olaya böyle bakayoruz sarı kafalı alamancıklar.
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    hepiniz ortaksınız agzınızla söylemiş oldunuz bnd cıa mossad..........maskeniz düştü artık..
    Cevapla
  • ötekisi 7 yıl önce Şikayet Et
    ben FETÖ nün arkasında alman istihbaratı ve CIA MI6 olduğuna ikna oldum. adamlar başarısız olmasının şokunu aylarca üzerlerinden atamadılar. almanların agresif hareketlerinin arkasında da bu yenilginin acısı var ama TEKRAR TEKRAR YENİLECEKSİNİZ
    Cevapla
  • Turgay 7 yıl önce Şikayet Et
    Alman otomobillerine kota konulsun.
    Cevapla
  • kaptan 7 yıl önce Şikayet Et
    Alman ajanlarinin ülkedeki hayircilari ve kürtleri ayaklandirma calismasi tespit i halinde bence almanyadaki tüm türkleri ayaklanmya tüm sehirlede yasami kilitlameye cagiri yapilsin bakalim kim daha basarili oluyor demek isterdim ama daha kendi ülkesinde sokaga cikip ÜLKEMIZDEKI ALAMN VE HOLLNDA ASKERI ÜLKEYI TERK ETSIN DIYEMIYEN bir milleti düsününce kimin basarili olucagi net lik kazaniyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi