Türkiye'den bu görüntülere sert tepki!

Dışişleri Bakanlığı'ndan Makedonya'daki siyasi krizle ilgili yapılan yazılı açıklama yaptı.

GİRİŞ 28.04.2017 16:41 GÜNCELLEME 28.04.2017 17:21
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı'nca Makedonya'daki son gelişmelere ilişkin yapılan açıklamada, "27 Nisan günü meydana gelen olaylar endişe vericidir. Şiddet hiçbir sorunun çaresi değildir. Siyasi parti temsilcilerini sağduyuya ve sorunlara diyalogla çözüm bulmaya davet ediyoruz" denildi. 

Dışişleri Bakanlığı'ndan Makedonya'daki siyasi krizle ilgili yapılan yazılı açıklamada, ülkede yaşanan gelişmelerden kaygı duyulduğu belirtildi. Siyasi parti temsilcilerinin, sorunlara diyalogla çözüm bulmaya davet edildiği açıklama, şöyle: 

"Kurulduğu günden itibaren dostane ilişkiler yürüttüğümüz, bağımsızlığını, egemenliğini ve kalkınmasını desteklediğimiz Makedonya Cumhuriyeti'nde uzun süredir yaşanan siyasi krizden kaygı duyuyoruz. 27 Nisan günü meydana gelen olaylar endişe vericidir. Şiddet hiçbir sorunun çaresi değildir. Meydana gelen olaylarda zarar gören herkese geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Uzun süredir devam eden protestolara karışmayan Makedonya'daki Türk toplumunun bu olaylar karşısında aynı itidalli tavrını korumasını bekliyoruz. Dost Makedonya'da benzeri olayların tekrarlanmamasını temenni ediyoruz. Siyasi parti temsilcilerini sağduyuya  ve sorunlara diyalogla çözüm bulmaya davet ediyoruz"
 

YORUMLAR 25
  • Metin z 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye çok şanslı bidevlet.Allah hicbir muslumani gavur devletinde yaşatmasin.çünkü samimi değil vede Allah Recep Tayyip erdoğana uzu òmür versin.onun saesinde çok şeyler kazandik.makedonya.
    Cevapla
  • hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede 15 temmuz darbe girişiminden sonra yanında ilk yer alan makedonya cumhurbaşkanı ve karısıdır.Ayrıca Reis makedonyaya geldiğinde oradaki Türkler sevgiyle ve özlemle karşılamıştır.ben makedonya üsküplü olarak dedemin babasının babasının babasının babasına kadar soyumu biliyorum.Dedemin babasının kardeşi lakabı uzun mehmetti çanakkale cephesine gitti bir daha geri dönmedi.Bizler oraya osmanlı zamanında Anadoludan yerleştirilmiş türkleriz.
    Cevapla
  • Vatan 6 yıl önce Şikayet Et
    Harikasınız yaa
    Cevapla
  • Turkmen 6 yıl önce Şikayet Et
    yapilan zulm,siddet,haksizlik hep muslumanlara veya musluman yanlilara yapiliyor.Turkiyenin buna sessiz kalmasi dusunulemez.
    Cevapla
  • Ottoman 6 yıl önce Şikayet Et
    Burda başkalarının iç işlerine karışmak gibi bir durum yok. Makedonya Osmanlı topraklarından biridir. Kanları kökü Osmanlı'dır. Burada başkalarının iç işlerine karışma söz konusu değildir.
    Cevapla
  • Muttaki 6 yıl önce Şikayet Et
    Makedonlar'ın kökü slavdır, dil ve kültürleri slavdır; milliyetçilik her yerde olduğu gibi oralarda da yükseliştedir. Bu nedenle meclis başkanı bir arnavut seçilince olay bu noktaya gelmiştir. Şimdilik problem Makedonyalı Arnavutlarla ırkçı Makedonlar arasında görünmekle birlikte, eğer gerginlik yatışmazsa önünde sonunda Türk kökenli kardeşlerimize de etki edebilir. O noktaya gelmemesini diliyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu