Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kuzey Kore açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ile Kuzey Kore arasında yaşanan gerilimi değerlendirdi ve bu gerilimin savaşa dönüşmemesini umduğunu söyledi.

GİRİŞ 11.08.2017 14:40 GÜNCELLEME 11.08.2017 15:01
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Kuzey Kore-ABD arasında yaşanan gerilime ilişkin olarak "Şu anda dünyada yaklaşık 16 ülke nükleer silahlanmada ciddi bir boyuta ulaşmış durumda. Bunların içerisinde 3 ülke var ki bunların şu anki nükleer silahlanmada ciddi bir gücü var. Temenni ederiz ki bu ABD-Kuzey Kore arasındaki bu tehditler adeta bir vuruşmaya dönüşmez. Bu, dünyada sadece ikisi arasında kalmayabilir" diyerek oluşabilecek olası bir tehlikeye işaret etmiş oldu.

Cumhurbaşkanı şöyle devam etti: "Daha farklı bir tehdit sürecini de başlatabilir. Burada bir politik neticeye dönüşmek suretiyle noktalanır diye temenni ediyorum."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 31
  • Reis 6 yıl önce Şikayet Et
    Reis iki ulke arasinda kalmaz diyorsun ama disardanda seyretmekle olmaz ulkeyi koruyacak hava savunma sistemi ne durumda bir nukleer bomba atilmasi durumunda hangi siginaga kacalim varmi acep
    Cevapla
  • zeybek 6 yıl önce Şikayet Et
    bence biz sınırımızda suriye ırakta dönen oyunlara dikka edelim.
    Cevapla
  • hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    kuzey korenin vurulmasına çin kayıtsız kalamaz,çinde nükleer savaşa dahil olur abd nin belini kırar,belinin kırıldığını gören rusyada boş durmaz alaska topraklarını almak dünyanın süper gücü olmak niyetiyle oda saldırır abd avrupa biter.tayyib baba aynen bunu demek istedi..
    Cevapla
  • abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    ya herkesde bi nükleer lafı, nükleer savaş olmaz, kuzey kore atarsa havada imha ederler, ama abd napalm gibi küçük bombalarla katliam yapar olur biter.
    Cevapla
  • Sebahattin 6 yıl önce Şikayet Et
    Yorumunu kısa vadede mantıklı görüyorum ama Kuzey Kore dışında hiçbir ülke bu kadar adrenalini göze almaz diye düşünüyorum. Çünkü kimse kendini şu saatten sonra bile bile ateşe atmak istemiyor. Kuzey Kore ve ABD çok zorlarsa diğer ülkeler belli başlı müdahaleler yapabilir.
    Cevapla
  • STRATEJIST 6 yıl önce Şikayet Et
    Savas hiledir, uyanık olalım, sag gösterir sol vururlar sonra.
    Cevapla
  • Halim Mutlu 6 yıl önce Şikayet Et
    Sen on binlerce km öteden gel, Kore kara sularına uçak gemisi dahil bütün silahlarını yığ, bütün bölgenin kabadayısı benim diye herkese efelen , ama başkası buna tedbir alıp DEFOL BURADAN KENDİ ÇÖPLÜĞÜNE DÖN!!! dedimi mızıkçılık yap.Bütün dünyanın başına bela olan bu musibet ,lanet ABD denilen devletin en kısa zamanda bertaraf olması dileğimle ....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi