Türk diplomata tecavüz suçlaması

Namibya'da üst düzey bir Türk diplomatın kaldığı Hilton Oteli'nde temizlik görevlisine tecavüz ettiği iddiası Ankara'yı karıştırdı.

Türk diplomata tecavüz suçlaması
Türk diplomata tecavüz suçlaması
GİRİŞ 20.05.2012 12:07 GÜNCELLEME 20.05.2012 12:07

Dışişleri kaynakları VATAN'a "Ortada resmi makamlara intikal etmiş bir şikayet yok. Bu ülkelerde taciz ve tecavüz suçlaması adı altında şantaj ve para sızdırma olayları çok yaşanıyor. 3 gün önce inceleme başlattık. Şu aşamada geri çekilmesi söz konusu değil" dedi.

Elçilik görevlileri, 4.5 aydır Hilton'da kaldıklarını, ayrılmalarından bir gün önce tecavüz iddiasının ortaya atıldığını söyledi. IMF'in eski Başkanı Dominic Strauss Khan da New York'ta kaldığı otelin temizlik görevlisi tarafından tecavüzle suçlanmış, ancak daha sonra kadının yalan söylediği ortaya çıkmıştı.

'Tecavüz etmedim gönüllü birlikte olduk'

Namibya'daki üst düzey Türk diplomatın karıştığı seks skandalı ülkeyi karıştırdı. Namibya basını, Hilton Otel'in kat görevlisine tecavüz ettiği iddia edilen M.E'nin 'Defalarca beraber olduk ama gönüllüydü' diye itirafta bulunduğunu yazdı.

NAMİBYA'daki Türk elçiliğinin açılması öncesinde bu ülkenin en lüks oteli olan Hilton Windhoek'te konaklayan Türk diplomat ekibinin karıştığı seks skandalı ülkenin bir numaralı gündem maddesi oldu. Büyükelçi Murat Ahmet Yörük'ün ekibinde yer alan üst düzey Türk diplomat M.E. hakkında 'bana tecavüz etti' şikayetinde bulunan temizlik görevlisi hemen akıllara eski IMF Başkanı Strauss Kahn'ın New York'ta otel odasında yaşadıklarını getirdi. Namibya basınına göre Hilton yönetimi derhal temizlik görevlisini sağlık kontrolünden geçirdi ve ardından olay hakkında ne yapılacağını belirlemek amacıyla Türk diplomatlarla toplantı yaptı. Toplantıya tecavüze uğradığı iddia edilen 20'li yaşlarındaki Namibyalı kat görevlisi ve M.E. de katıldı.

M.E., ismi açıklanmayan kat görevlisiyle defalarca seks yaptıklarını, olaya konu olan gün de prezervatif kullanarak birlikte olduğunu ve tecavüzün söz konusu olmadığını söyledi.

Gazetecilerden kaçıyor

Genç kadın ise çıplak görüntülerini çekmeye çalışan Türk diplomatın buna izin vermemesi üzerine kendisine zorla sahip olmaya çalıştığını söyledi. Büyükelçi Yörük'ün de araya girmesiyle M.E. mağdur kadından özür diledi, otel yönetimi de temizlik görevlisine işine devam etme garantisi vererek olayı kapatma kararı aldı. Namibyalı gazetecilere olayı anlatma sözü veren kadın, gelişme üzerine bu kararından caydı ve otel yönetiminin kendisi için aldığı yeni telefon numarasını kullanmaya başlayarak gazetecilerin kendisine ulaşmasını engelledi.

714 NUMARALI ODA

Olayın Namibya Hilton Windhoek'in 714 numaralı odasında ve akşam 21.00'de gerçekleştiği belirtiliyor. Olayın ardından Hilton yönetiminin isteğiyle Türk diplomatlar otelden ayrılarak başka bir otele yerleşti.

VATAN

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı