Türkmenistan'da Kadir Gecesi affı

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov ülkede Kadir Gecesi affı olarak bilinen af kapsamında aralarında yabancıların da bulunduğu 1166 mahkumu affeti.

Türkmenistan'da Kadir Gecesi affı
Türkmenistan'da Kadir Gecesi affı
GİRİŞ 02.08.2013 20:02 GÜNCELLEME 02.08.2013 21:37
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Berdimuhamedov başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısında Milli İstihbarat Bakanı Yaylım Berdiyev, af konusunda bilgi verdi. Berdiyev, bu seneki af yasası kapsamında çeşitli suçlardan hüküm giymiş 1166 mahkumun özgürlüğüne kavuşacağını kaydetti.

Yasayı imzalayan Türkmen lider Berdimuhamedov, çeşitli suçlardan hüküm giyip pişmanlık duyan vatandaşları affetme geleneğini yıllardır sürdürdüklerini belirtti.

Aftan yararlanacak mahkumların Kadir Gecesini aileleriyle birlikte geçirmesi için tüm imkanların sağlanması yönünde güvenlik birimleri yetkililerine talimat veren Gurbangulı Berdimuhmedov, sözkonusu vatandaşların topluma yeniden kazandırılması ve istihdam sağlanması için de çaba sarf ettiklerini söyledi.

1994 yılından beri devam eden Kadir Gecesi affı kapsamında şu zamana kadar 25 bine yakın tutuklu aftan yararlanarak özgürlüğüne kavuştu. Ayrıca, ülkede her yıl Bağımsızlık Bayramı, Tarafsızlık Bayramı, Bayrak Bayramı ve Anayasa Bayramları dolaysıyla çıkartılan aflardan yararlanarak binlerce mahkum ailelerine kavuşuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Ebu Muhammed 10 yıl önce Şikayet Et
    Berdimuhammedovun Oyunları!. Türkmenistanda herşey rüşvettir. Rüşvet vermeyen herkes uyduruk cezalardan hapse atılır. Hatta bir abimiz orada müftü olabilmek için rüşvet istemişler. Rüşvet vermeyenleri hapsediyorlar. Sonra kadir gecesinden önce rüşvetini verenlere af uyguluyorlar. Kısaca Türkmenistan eşittir rüşvet bataklığı:)
    Cevapla
  • Ali Rıza 10 yıl önce Şikayet Et
    365. Alttaki arkadaşın biride ders olsun bize demiş. Bugun Kadir gecesi diye affolanlar yarın bayramda yine haltlar karıştırırsa senin haberin olmayacak tabi bundan... İslam ceza konusunda çok güzel uygulamalar getirmiştir onu bi öğrenin sonra rahmetten, afvdan falan bahsedin. Suç işleyenler için caydırıcılık en önemli konudur... Sen caydırıcı nitelikte uygulama yapma, sonra rahmetten bahset. Kusura bakmayın o rahmet değil, ahmaklıktır.
    Cevapla
  • Ali Rıza 10 yıl önce Şikayet Et
    Neyin affı ya...?. Türkmenistan'da şer'i hükümler falan muhtemelen yoktur. O halde şeriatın idam et dediğini etme, hırsızlık yapanın kolunu kes dediği halde kesme, zina edeni hadım etme sonra da çık de ki; rahmet ve mağfiret gününde hepinizi affettim. Afv ve mağfiret sana mı kalmış. Yani rahmet günü diye affedeceğim diyosan önce rahmet gibi çok önemli değerleri olan İslam dininin kurallarını bi uygula, sömürü yapma.
    Cevapla
  • Ahmet Tokkan 10 yıl önce Şikayet Et
    ERGENEKONCULARI. Yani şimdi hükümeti devirmek için çalışan şu Ergenekon çetesini afmı etsinler,ulan bunların Kadir gecesiyle işi olmamıştırki şimdiye kadar,bırak ne halleri varsa görsünler.
    Cevapla
  • Remzi Altunkaya 10 yıl önce Şikayet Et
    biz hergün pkk lilari af ediyoruz. isciyi emekciyi ya iceri sokuyoruz ya biber gazi tazzikli su ile dezenfekte ediyoruz teröre adaletaf gösteriye her türlü iskence
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor