Ukrayna konusunda anlaştılar!

Avrupa Birliği, ABD, Rusya ve Ukrayna, Ukrayna'daki tansiyonun düşürülmesi konusunda anlaştı.

Ukrayna konusunda anlaştılar!
Ukrayna konusunda anlaştılar!
GİRİŞ 17.04.2014 20:02 GÜNCELLEME 18.04.2014 01:04
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Anlaşmaya "illegal" grupların silahsızlandırılması da dahil. Şimdilik başka ayrıntı yok. Lavrov ayrıca Ukrayna'ya asker yollama gibi bir arzularının olmadığını da belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Cenevre'deki görüşmeler sonrası yaptığı açıklamada, Rusya, ABD, AB ve Ukrayna'nın yasadışı silahlı grupların silahlarını bırakması ve genel af çağrısında bulunulan, Ukrayna'daki krizin şiddetinin hafifletilmesine ilişkin ortak yol haritasını benimsediğini söyledi. 

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Cenevre'de üzerinde uzlaşmaya varılan anlaşmanın önümüzdeki birkaç gün içerisinde başarısız olması durumunda ABD'nin Rusya'ya daha fazla yaptırım uygulamaktan başka seçimi olmayacağını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry ve AB Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Cenevre'deki görüşmeler sonrası Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un ardından basın toplantısı düzenleyerek, toplantıda varılan anlaşmaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Lavrov'un açıklamalarını doğrulayan ikili, Ukraynalıların sorunlarını kendilerinin çözmesi gerektiğini belirtti.

Görüşmede, Ukrayna krizinin şiddetinin hafifletilmesi için yalnızca sözler değil somut adımlar bulmaya çalıştıklarını aktaran Kerry, varılan anlaşmanın görüşmeden iyi bir sonuç çıktığına işaret ettiğini belirterek, "Öte yandan bugün yapılanlar yalnızca prensipleri, taahhütleri ve kağıt üzerinde sözleri ortaya çıkarttı. Kağıt üzerindeki sözlerin ise eyleme dönüştürülmesi gerekiyor" diye konuştu.

Kerry, önümüzdeki birkaç gün içerisinde ilerleme kaydedilememesi durumunda ise ABD'nin Rusya'ya ek yaptırımlar uygulamaktan başka seçeneği olmayacağını söyledi.

Bu anlaşmayı şiddetin hafifletilmesi için tam bir tedbir olarak görmediklerini ifade eden ABD Dışişleri Bakanı Kerry, "Bu yalnızca bir başlangıç. Tarafların anlaşmaya uymadaki iyi niyetine dayanıyor. Bunu yakından izliyor olacağız" şeklinde konuştu.

Kırım konusunun ise henüz açıklığa kavuşturulmadığına dikkat çeken Kerry, ABD'nin, Avrupa'nın ve geçici Kiev hükümetinin Rusya'nın ilhakını halen "yasadışı" olarak gördüğünü ve "kimsenin bu konuyu geride bırakmadığını" belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • mevhibe inal 10 yıl önce Şikayet Et
    Enerji-Tarım... Büyük şirketlerin NGO ve işbirlikçileri kullanarak bir ülkeyi bölüp, sömürmek istemesi sahnelendi. Dünyanın en büyük yüz ölçümü olan, dünya gıda devlerinin iştahını kabartan en büyük tarım ülkelerinden biri. ayrıca boru hatları projeleri var. Batı anlaşma yapmaya kalktı ise işler istediği gibi gitmedi demek ki.....
    Cevapla
  • İsmail Aga 10 yıl önce Şikayet Et
    Bizim akamızdan düşünde yiyiyin birbirinizi. Rusya parçalandı.Adamlar kaç yılda toparlandı ve alttan alttan ülkeleri bölmüşler.Biz ise elimizdekini böldüyüroruz.
    Cevapla
  • hüseyin 10 yıl önce Şikayet Et
    BİZ NE ANLAMALIYIZ BU ANTLAŞMADAN. Mübarek CUMA günü tüm İSLAM ALEMİNE hayırlara vesile olsun,evet bu samimi ve kalbi duam sözde kalmamalıdır.Aziz din kardaşım neden batıl din sahipleri anlaşabiliyor ve kendi dindaşlarının kanının dökülmesine,canlarının yitmesine engel olabiliyorken bizler neden birbirimizle kavgalı,birbirimizin kuyusunu kazıyoruz.Eyyy müslüman kardeşim,islamın vakarını yanlış anlama,nefsine ve enaniyetine mağlup olma.Sair din mensuplarına gösterdiğin müsamahayı din kardaşına çok görme,Aziz üstadımzın İHLAS RİSALESİNDE ifade ettiği gibi 'Bir buz parçası hükmündeki eneyi,kevser havuzuna at,EFENDİMİZ SAV.'Müminler bir vücut gibidir,ayağa iğne battığında nasıl ki beyin onu hissettiriyorsa,müslüman kardeşine yapılan eza,cefa,zulmü kendine yapılmış gibi hisseder,diyor ve biz neden bunu idrak edemiyoruz. Rabbim bizi nebevi yoldan ayırmasın,rabbim bizi birbirimizi anlamak,yardımlaşmaktan alıkoymasın.
    Cevapla
  • Karlı Zigana Dağları 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu yapı, sadece ve sadece, Müslümanlara düşmandır.. Batının kirli çamaşırları çok kabarık. Batı iki yüzlülüğüyle, yüksek lisans yaptı. Avrupa'nın ahlaki tamamen çökmüştür. Avrupa veya ABD Tek amaçları Müslümanlığı yok etmek.
    Cevapla
  • Ebuzer 10 yıl önce Şikayet Et
    Haçlı İttifakı. Eğer zarar görenlerin geneli müslüman olsaydı Bosnadaki gibi müslümanlar kırılıncaya kadar müdahale etmezlerdi. Bunlarınki Haçlı İttifakı... Biz müslümanlar ise birbirimizi yiyip duralım. İslam ülkeleri bir avuç yahudinin oyuncağı olmuş, bir kaç CIA ajanının kurbanı olmuş, Hele bir elkaide diye sözümona islami bir örgüt var nedense hep müslümanları vuruyor. Bizde yiyoruz. Dünyadaki bütün fesadın ve bozgunculuğun altında Yahudiler vardır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır