Rusya'dan şok Kürdistan çıkışı!

Irak'ın parçalanması durumunda kurulacak bir bağımsız Kürdistan devleti için bir yorum da Rusya'dan geldi.

Rusya'dan şok Kürdistan çıkışı!
Rusya'dan şok Kürdistan çıkışı!
GİRİŞ 07.07.2014 20:25 GÜNCELLEME 08.07.2014 01:55
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Rusya Bağımsız Kürdistan'ın kurulmasının ihtimal dahilinde olduğunu açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Kremlin Ortadoğu Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov, IŞİD ve diğer terörist grupların Irak’ı parçalanmaya götürmesi durumunda, bağımsız Kürdistan ve diğer bazı oluşumların ortaya çıkabileceğini söyledi.

Ria Novosti’ye özel açıklamada bulunan Bogdanov, “Rusya, Irak’ın toprak bütünlüğünden yana. Ancak Moskova, terör gruplarının ülkeyi parçalamaya götürmesi durumunda bağımsız bir Kürdistan ya da bir takım oluşumların ortaya çıkma ihtimalini gözardı etmiyor.” dedi.

Irak’ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı duyulması gerektiğini kaydeden Bakan Yardımcısı, “Teröristlerin saldırıları sonucu sadece Irak’ta değil, Ortadoğu’da bazı bölgelerde de aşırılık yanlısı ve İslami ideolojilere dayalı devlet yapılanmaları ortaya çıkabilir. Bu konjonktürde etnik temeli dayalı Ortadoğu coğrafyasının farklı bölgelerinde de yapılanmaların ortaya çıkması muhtemel.” şeklinde konuştu.

Bogdanov’a göre Irak’ta halifeliği ilan eden IŞİD, Irak’ın dışında, Suriye, Lübnan, Filistin ve Ürdün’ü de içine alacak şekilde geniş bir coğrafyada etkinlik kurmak istiyor. Rusya, uluslararası örgütler, bölge ülkeleri ve yerel gruplarla görüşerek Irak’ın bütünlüğünün korunması için çalışıyor.

UKRAYNA ÖRNEĞİ ESAD’İN DIŞ GÜÇLERE GÜVENİNİ ZEDELEDİ

Batılı ortakların Ukrayna’nın meşru Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’le 21 Şubat’ta anlaşma imzaladığını, sonra da buna uymadıklarını hatırlatan Bogdanov, “Ukrayna’da 3 muhalif lider, Fransa, Almanya ve Polonya’nın da katılımı ile anlaşma imzaladı. Yanukoviç anlaşmanın gereklerini yerine getirdi. Diğerleri imzalarının arkasında durmadı. Orada gerçekleşen devrim atılan imzalara rağmen yapıldı. Mesela buradan Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed nasıl bir sonuç çıkarır? Siz dış garantörlere nasıl güvenebilirsiniz?” eleştirisi getirdi.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 5
  • mehmet duran 9 yıl önce Şikayet Et
    bizde bağımsız çeçenistan dağıstan istiyoruz. bizde çeçenistanın kırımın dağıstan abazya nın bağımsızlığını istiyoruz
    Cevapla
  • mevhibe inal 9 yıl önce Şikayet Et
    Darbeler... Eskiden darbeleri fakir halk yapardı. Şimdi zenginler! Spekülatör-Tekel Şirket-Oligarklar, Neoconlar sokak savaşçıları ile işi götürüyor. Ne toprakları, ne tohumları, nede petrolleri var ama..... Verimli topraklar, doğal tohumlara sahip olmak, petrol-gaz boru hatları dağıtım merkezini Hayfa yapmak istiyorlar. Rusya-İran-Çin önlerindeki en büyük engel.....
    Cevapla
  • yusuf hamza 9 yıl önce Şikayet Et
    ..Ruslar ... Avrupa'ya gaz ve petrol satacak başka bir ülke daha istemiyorlar..Ki Avrupa ya gaz ve petrol satışında gelecekte Rusya yı muhtemel 4 rakip daha bekliyor. Azerbaycan,İran,Güney kıbrıs,Türkmenistan.. üstelik bütün bu rakiplerin hat başlangıcı ülke Türkiye olacak gibi görünüyor..bu gidişle çarşı daha çok karışır..
    Cevapla
  • metin yaman 9 yıl önce Şikayet Et
    Amerika ve İsrail Kürt Devletini istiyor, Rusya ve İran da istemiyor.. Biz Müslümanların siyaseti ne olmalı? Rusya ve İran gibi Kürt devletine hayır mı diyeceğiz, yoksa Amerika gibi evet mi diyeceğiz? Eskiden bu iki güçten birisine göre karar verirdik. Şimdi devlet adamlarımız öyle yapmıyorlar. Kendi kararlarını kendileri alıyor. Yani ne Şarkiyye ne de Garbiyye, Türkiye... Türkiye...
    Cevapla
  • VEDAT TAŞ 9 yıl önce Şikayet Et
    niye zedeliyorki !!!!. almanya İngiltere de Ukrayna için mücadele etmiyormu eee putinde girdi aldı daha yiyosa dedi gelin işinize gelirse hiiç bişecik olmaz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!