ABD ve Rusya arasında tehlikeli gerginlik

Rus savaş jetleri, Karadeniz'de Rusya karasularına yaklaşan Amerikan savaş gemisine engelleme yaptı.

ABD ve Rusya arasında tehlikeli gerginlik
ABD ve Rusya arasında tehlikeli gerginlik
GİRİŞ 31.05.2015 04:41 GÜNCELLEME 31.05.2015 04:41
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Ukrayna krizi nedeni ile tansiyonun yüksek olduğu bölgede Rus Su-24 savaş uçakları Rusya karasularına yaklaşan Amerikan savaş gemisi USS Ross’u uluslar arası sulara çekilmesi için zorladı.

'PROVAKATİF VE SALDIRGAN DAVRANDI'

Amerikan savaş gemisinin Romanya'nın Costanta limanından ayrıldıktan sonra Rusya karasularına doğru ilerlediği kaydedildi. 

Rus basını Odessa'da Gürcistan eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin vali olarak göreve başlaması ile eş zamanlı olarak tansiyonun yükselmesine dikkat çekti.

Ria Novosti’ye konuşan kaynak, ''Rusya’nın Karadeniz’de bulunan filosundan uyarı yapılmasına rağmen gemi mürettebatı provakatif ve saldırgan bir şekilde davrandı. Hazır bulunan Su-24 saldırı uçakları da sınır ihlalini engelledi ve ülkenin çıkarlarını kordu…'' dedi. 

Kaynak, Rusya'nın Karadeniz Filosu'na ait gemilerin düzenli bir şekilde Rusya'nın açık denizlerdeki sınırlarını koruduğunu ve herhangi bir ihlale karşı müdahaleye de hazır olduğunu belirtti. 

Nisan 2014’de bölgede yaşanan bir olayda Rus Su-24 savaş uçağı Amerikan USS Doanld Cook savaş gemisinin çok yakınından uçarak uyarıda bulunmuştu.

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Anatoli Antonov, Amerikan savaş gemisinin Rusya sınırların yakın ilerleyerek stratejik istikrar açısından tehlike oluşturduğu uyarısı yaptı.

YORUMLAR 21
  • ali ünlüer 8 yıl önce Şikayet Et
    3 dünya savaşı çıkaracaklar en sonunda.dünya ekonomiye doydu, kaynaklar tükendi.inşallah sonumuz hayra olur.tez elden güçlenmeli ve kendimizi savunacak teknoloji ve silaha kavuşmamız lazım
    Cevapla
  • yılmazer 8 yıl önce Şikayet Et
    ya hu gençler rusya Amerika hiç bir zaman savaşmazzzz
    Cevapla
  • mert akgün 8 yıl önce Şikayet Et
    Biz, rusya ve amerika savaşacak mı dedik?Savaş olduğunu varsayarsak,rusya bunları bunları yapar dedik.Zaten amerika,rusyanın savaş gücünü bildiği için,bir tek füze bile rusyaya atamaz.Atamadığı için,rusya ve amerika bu yüzden savaşmaz.
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Üçüncü dünya savaşı kesin çıkacak! Be bu pekte uzakta değil! Dolar ve euro çöplük malı olacak görünüyor.
    Cevapla
  • Demir Akca 8 yıl önce Şikayet Et
    Eray akalın, kardeş ne sallamissin ya. muhyiddin arabi 1200 lerde yaşamış bir isim. O zaman ne rusya ne abd vardı. Ne kitabında ne belirtiyor, ne anlam çıkarıyorsun ? Şaka mısın ?
    Cevapla
  • eray akalın 8 yıl önce Şikayet Et
    3.dünya savaşına daha vardır.Muhiddin arabi hazretlerinin kitabında,3 dünya savaşının türkiyenin natodan ayrılmasını takiben, rusyanın ansızın almanyanın doğusuna saldırmasıyla başlayacağı yazıyor.Daha sonra rusyanın avrupa da taş üstünde taş bırakmayacağı belirtiliyor.Rusya,avrupaya saldırırken,amerikanın çaresiz kalacağı ve amerikanın rusya karşısında acze düşeceği yazıyor. Daha sonra da rusyanın avrupaya saldırı sonrasında,avrupada geride kalan insanlar,türkyeyi dışladılarına bin br pişman olacaklardır diyor. Türkiye ise,rusyanın avrupaya saldırmasını gördükten sonra,natodan ayrılışının büyük bir rahmet olduğunu anlayacaktır diyor. Mantıklı da avrupa şimdi bizi dışlamıyor mu?
    Cevapla
  • mert akgün 8 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ,aynı füzelerden irana da verdi.Bırak rusyayı iran bile amerikayı yerle bir edecek güçtedir.Amerikanı attığı füzeler ,bırak rusyayı irana bile işlemez. Çünkü çok zeki savaş zekasına sahipolan necmettin erbakan 2010 yılında ,hava savuna blgilerini iranla paylaştır.Belki rusya bile irandan öğrenmiştir.Füzeleri pratik şekilde hava da nası imha edilebleceğini... Adamlar o füzeyi ,hava da geri çevirip,hangi amerikan savaş gemisinden geldiyse o gemiye tekrar geri bile gönderebilirler. Siz amerikayı ço abartıyosunuz,amerikanın kabadayılığı artık bitmiştir.Görüldüğü gibi amerka ,rusyanın saldırgan davranışlarına ses çıkaramamaktır. Dah bunun bir çok örneği vardır.
    Cevapla
  • dogru söz 8 yıl önce Şikayet Et
    rusyanin arkasinda dag gibi cin var sirti ebedi yere gelmez !!!!!
    Cevapla
  • eray akalın 8 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşım rusya tek başına olası bütün tehlikelere karşı koyabilecek güçtedir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi