Rusya'dan YPG'ye silah sevkiyatı!

Bir süredir Suriye'de Esed karşıtı muhalifleri vuran Rusya'nın PKK'nın Suriye'deki kolu YPG'ye de silah sevkiyatı yaptığı belirlendi.

Rusya'dan YPG'ye silah sevkiyatı!
Rusya'dan YPG'ye silah sevkiyatı!
GİRİŞ 01.12.2015 03:42 GÜNCELLEME 01.12.2015 03:43
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

IŞİD ile mücadele bahanesiyle Esed'e karşı savaşan tüm unsuları hedef Rusya, PKK'nın Suriye'deki kolu olan YPG'ye de açık destek vermeye başladı. Rusya'nın bugün, Halep'e bağlı Afrin kasabasının 7 kilometre batısında yer alan bin 500 kişilik YPG'nin eğitim kampına helikopterle ile ağır silah sevkiyatı yaptığı belirlendi.

Bu kamp, 2013 yılından bu yana YPG'nin ana eğitim merkezi konumunda. Halep, Kobani ve Kamışlı'ya giden YPG mensuplarının bu kampta eğitim gördüğü belirtiliyor. Kamptaki eğitmenlerin büyük bir bölümün ise PKK'nın Kandil kadrosundan geldiği öğrenildi.

RUSYA HAVADAN YPG KARADAN VURUYOR

Rusya ve YPG işbirliği Azez saldırılarında da sergileniyor. Suriye sınırındaki Kilis' in karşısında bulunan Halep'in Azez ilçesin 5 gündür Rus savaş uçakları tarafından bombalanıyor. Saldırılarda şu ana kadar 70'den fazla sivil hayatını kaybettiği ilçeye şimdi de YPG karadan saldırıya geçti. İki gün önce Azez'e saldıran YPG, Rusya'dan aldıkları destek ile muhaliflerin buradaki hakimiyetini kırmak istiyor. YPG, Azez yönünde başlattığı saldırıları ile Şevarık, Keştear, Malikiye ve Tinneb, Meryemin köylerini ele geçirmişti. Dünden beri YPG güçleri ile yoğun bir çatışmaya giren muhalifler Şevarık, Keştear, Malikiye köylerini geri aldı.

HALEP'İ DE VURUYORLAR

Öte yandan Halep'in merkezinde muhalif gruplar ile çatışan YPG, şehrin tek giriş koridoru olan Kastillo geçicini vuruyor. Bugün aralarında bir ambulansın da yer aldığı 5 sivil araç YPG saldırılarına hedef oldu. 2 ölü, 13 yaralı olduğu öğrenildi. Akşam saatlerinden itibaren YPG ile yaşanan çatışmalardan dolayı Halep'e giriş ve çıkışlar durduruldu.

YORUMLAR 61
  • halkın ta kendisi 8 yıl önce Şikayet Et
    geçen yıl kobaniyi kurtaranda allahın izniyle türkiyeydi
    Cevapla
  • Ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    YPG nin gayri resmi kulağının çekilmesi vakti geldi.
    Cevapla
  • Yorgun 8 yıl önce Şikayet Et
    Milli bayramımızda teröristlere show yaptırarak sınır açıp suriyeye yollayan bizdik terör ve apo sloganları ata ata geçtiler şimdi ruslar silah veriyor diye hiç kızmayalım suç bizim en başta
    Cevapla
  • garip 8 yıl önce Şikayet Et
    hakikaten bir tane bile dostumuz kalmadı.ülke tarihinin en kötü dış politikacıları var başımızda
    Cevapla
  • barbaros 8 yıl önce Şikayet Et
    Sen nerede yaşıyorsun dost olarak bildiklerin bizi kurtuluş savaşında boğmaya çalışanlarmı ?
    Cevapla
  • muratk 8 yıl önce Şikayet Et
    dostumuz var mıydı ki?
    Cevapla
  • Hakan Özdemir 8 yıl önce Şikayet Et
    İstedikleri kadar sevkiyat yapsınlar pyd-ypg çapulcularının fıratın batısına geçmesine ülkemiz asla izin vermeyecektir. Savaşa gireriz ama oradan o pkk bozuntularının geçmesine izin vermeyiz. Bu konuda millet olarak ne yapılması gerekiyorsa hükümetimizin yanındayız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yerel seçim; Panorama; Son durum
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak