Rus muhalif Yaşin'e "polis araması"

Rusya'da muhalif PARNAS Partisi lideri Kasyanov'a saldırılmasının ardından, Başkan Yardımcısı Yaşin'in arabası polis tarafından arandı.

Rus muhalif Yaşin'e "polis araması"
Rus muhalif Yaşin'e "polis araması"
GİRİŞ 12.02.2016 19:29 GÜNCELLEME 12.02.2016 19:29

Yaşin, Rus basınına yaptığı açıklamada, Moskova'da çevre yolunda seyir halindeyken aracının polis ekiplerince durdurulduğunu ve "bagajında silah bulunduğu" iddiasıyla arandığını söyledi.

Polis ekiplerinin aracında yasa dışı birşey bulamadığını aktaran Yaşin, bagajında bulunan geçen yıl öldürülen muhalif lider ve eski Başbakan Yardımcısı Nemtov hakkında yayımlanan 'Putin.Savaş' isimli rapordan birkaç tane aldıklarını ifade etti.

Yaşin, aracının Çeçenistan lideri Ramzan Kadirov hakkında hazırladığı ve önümüzdeki hafta kamuoyuyla paylaşacağı rapor nedeniyle durdurulduğunu iddia etti.

Çeçenistan Devlet Başkanı Kadirov, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabında hesabında Parnas Partisi lideri Mihail Kasyanov'u tehdit eden bir video yayınlamıştı. Videonun sosyal paylaşım sitesinde yayınlanmasından kısa süre sonra Kasyanov, Moskova'da saldırıya uğramıştı. Kasyanov, saldırıyla ilgili polise şikayette bulunmuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yakın müttefiki Kadirov, Rus lideri eleştirenleri "düşman" ve "vatan haini" olarak tanımlıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki