İsrail bunu ilk kez yapıyor!

İsrail'in yerleşim adındaki işgallerini raporlayan 'ŞİMDİ BARIŞ' isimli kuruluş,İsrail'in büyük bir yerleşimin inşasına başladığını açıkladı

İsrail bunu ilk kez yapıyor!
İsrail bunu ilk kez yapıyor!
GİRİŞ 09.05.2016 21:45 GÜNCELLEME 09.05.2016 21:45
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İsrail'in Yahudi yerleşim yerlerini geliştirme konusunda faaliyet gösteren Amana Örgütü isimli sivil toplum kuruluşunun, yasa dışı şekilde Filistin topraklarını alarak yeni yerleşim yeri inşasına başladığı açıklandı. Birçok kaçak Yahudi yerleşim yerinin sorumlusu Amana Örgütü'nün" merkezi olarak kullanılmak üzere inşa ediliği kaydedildi.

İsrailliler tarafından kurulan Şimdi Barış isimli Yahudi yerleşim yeri inşalarını gözlemleyen sivil toplum kuruluşunca yayımlanan yazılı açıklamada, Amana Örgütü'nün Doğu Kudüs'te yer alan Eş-Şeyh Cerrah Mahallesindeki, Filistin topraklarında Beyt Amana isimli büyük bir yapının inşasına başladığı belirtildi.

Söz konusu yapının, "Yahudi yerleşim yerlerinin genişletilmesi alanında faaliyet gösteren ve birçok kaçak Yahudi yerleşim yerinin sorumlusu Amana Örgütü'nün"merkezi olarak kullanılmak üzere inşa ediliği kaydedildi.

Açıklamada, "İsrail Arazi Yönetimi, inşaat yapılması öngörülen alanı yasa dışı yollarla Filistinlilerden alarak, Amana Örgütü'ne verdi. Sağcı bir dernek olan Amana'nın ideolojisi ve siyaseti, İsrail'in sağcı hükümetiyle uyuşuyor." denildi.

Öte yandan Arap Araştırma Cemiyeti Haritalar Dairesi Müdürü Halil el-Tefekci, İsrail tarafının Doğu Kudüs'ü Yahudileştirme faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade etti.

Söz konusu arazinin Filistinlilere ait olduğunu ve İsrail'in 1967'de buraya el koyduğunu, ardında da Amana'ya devrettiğini kaydeden Tefekci, "Bu, İsrail hükümetinin uzantılarının Kudüs'te Yahudi yerleşim yerlerini artırmaya çalıştığını gösteriyor. Böylelikle hükümet uluslararası kamuoyuna yeni Yahudi yerleşim yeri inşa etmediğini iddia ediyor." dedi.

Kaynak:Dünyabülteni 

YORUMLAR 6
  • Dogru 7 yıl önce Şikayet Et
    Filistinliler topraklarini satmayip önceden direnecekti cok gec uyandilar ama topraklarinin cogu satilmisti. Kendi Düsen aglamaz diye atasözü var.
    Cevapla
  • Çok bilmiş 7 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHIM helak etsin.Döktükleri mazlumların kanlarında boğulsunlar inşallah.
    Cevapla
  • islamc 7 yıl önce Şikayet Et
    yok olusuda yakın evellah simdilik dunya nimetlerinden fayDALAnSINLAR
    Cevapla
  • ilginc 7 yıl önce Şikayet Et
    Az kaldi. Israil Sonunun baslangicindayiz!
    Cevapla
  • tesbit 7 yıl önce Şikayet Et
    Katiller sürüsü, muhakkak hesap verecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi