Şam’daki cani Halep’e döndü

Suriye’de savaşı bitirmek adına atılan diplomatik adımlar sonuçsuz kaldıkça, Esad muhaliflere yönelik saldırılarını artıyor.

Şam’daki cani Halep’e döndü
Şam’daki cani Halep’e döndü
GİRİŞ 22.05.2016 03:38 GÜNCELLEME 22.05.2016 03:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Viyana da soruna çare olmayınca Halep yeniden rejimin hedefi oldu, dünkü saldırılarında 7 sivil öldü.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da gerçekleşen ‘Uluslararası Suriye Destek Grubu’ toplantısı sonuçsuz kaldıktan sonra muhaliflere yönelik saldırılarını artıran Esad rejimi dün yine Halep’i varil bombasıyla vurdu. Şam’da Doğu Guta’nun stratejik bölgelerini ele geçirdikten sonra saldırı rotasını yeniden muhaliflerin merkezi sayılan Halep’e çeviren rejim, Anadan ilçesi ile Han Asel beldesine varil bombası attı. Bombanın etkisiyle aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 7 sivil hayatını kaybetti, 32 kişi de yaralandı. Rejim önceki gün de Halep’in Haritan bölgesinde bir camiyi bombalamıştı.

ALTYAPI ÇÖKTÜ

Suriye’deki iç savaşa bitirmeye yönelik bütün bürokratik ve diplomatik çabalar sonuçsuz kaldıkça, Rusya, İran ve Hizbullah destekli Suriye rejimi muhaliflere yönelik saldırılarını artırıyor.

Bunun yetinmeyen rejim, Birleşmiş Milletler’in (BM) bildirdiğine göre abluka altındaki bölgelere bebek maması gönderilmesine bile izin vermiyor.

Bu caniliklerin son örneği Halep’in Anadan ilçesi ile Han Asel beldesinin varil bombası ile vurulması oldu. Rejim 4 yıldır Halep’te muhaliflerin kontrolü altındaki bölgelere önce Scud füzeleriyle ardından vakum ve miske bombasıyla saldırdı.

Son dönemlerde rejim uçakları ile helikopterleri kente vakum ve varil bombasıyla saldırıyor. Şam yönetimine bağlı güçlerin saldırıları nedeniyle kentte altyapı çökmüş, yollar ise kullanılamaz hale gelmiş durumda.     

 

YORUMLAR 1
  • Ertantanngmail 7 yıl önce Şikayet Et
    İnsan gibi yaşıyordunuz o beğenmediğiniz Esed'in gölgesi altında. Şimdi çekin nankörlüğün acısını.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber