Sisi'den 'Türkiye' açıklaması: Düşmanlığa...

Mısır Cumhurbaşkanı Abdufettah Es-Sisi, Mısırlılar ve Türkler arasında düşmanlığı gerektirecek bir durum olmadığını söyledi.

Sisi'den 'Türkiye' açıklaması: Düşmanlığa...
Sisi'den 'Türkiye' açıklaması: Düşmanlığa...
GİRİŞ 22.08.2016 06:05 GÜNCELLEME 22.08.2016 06:05
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Sisi, Mısır’ın resmi gazeteleri olarak bilinen El Ahram, Ahbar ve Cumhuriyet'in genel yayın yönetmenleriyle yaptığı söyleşide, Başbakan Binali Yıldırım’ın "Mısır ile ilişkileri geliştirmek istediklerine" ilişkin sözleriyle ilgili soru üzerine, “Mısırlılar ve Türkler arasında düşmanlığı gerektirecek bir durum bulunmuyor. Biz, Mısır politikalarını gözden geçirmesi için Türkiye yöneticilerine gereken zamanı tanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Türk yetkililerin Mısır'la ilgili açıklamalarına gereken sertlikte cevap verilmediği ile ilgili eleştirilerin hatırlatılması üzerine Sisi, “Türk yetkililer tarafından yapılan açıklamalara, uluslararası ilişkilerdeki usul ve Mısır medeniyeti çerçevesinde sadece gerektiğinde karşılık veriyoruz.” dedi.

Sisi, Afrika'da Fransızca yayın yapan bir dergiye verdiği mülakatta, "Türkiye aleyhinde düşmanca bir açıklama yapmadık." ifadelerini kullanmıştı.

Gazetelerin bugünkü baskısında yayınlanacak mülakatta Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Suriye krizinin çözümü ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Sisi, krizin çözümü için 5 maddelik öneride bulundu.

Başbakan Yıldırım, cumartesi sabahı, aralarında ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, Çin, Japonya ve Katar'ın yer aldığı ülkelerde yayın yapan ajans, televizyon ve gazete temsilcileriyle buluştuğu kahvaltılı toplantıda, "Mısır'la ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. İrademizi de beyan ettik. Bu temelde gerçekleştirmek istiyoruz. Darbeyi kabul edelim. 'Darbe olmadığını kabul edelim, ilişkileri geliştirelim' düşüncesinde değiliz. İşin adını koyduk. Burada bir darbe var. Mısır yönetimi de 'Biz darbeci değiliz.' diyorlarsa bunu dünyaya izah etsinler. Dünyadan önce kendi halklarına izah etsinler. Bütün bunlara rağmen Mısır'la ekonomik, kültürel ilişkilerimizi, Akdeniz'in kıyısını kullanan iki ülke olarak geliştirmek ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda müspet bir bakış açısına sahibiz." ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR 46
  • İsmail 7 yıl önce Şikayet Et
    Mısır halkıyla elbette yok. Ama aşağılık siyonist uşaklarıyla çok meselemiz var çok....
    Cevapla
  • Dobradobr 7 yıl önce Şikayet Et
    Siz O koltuğu size yakışır şekilde ona verirsiniz...........
    Cevapla
  • hıghlander 7 yıl önce Şikayet Et
    mısır ,bir iyi niyet göstergesi olarak M.Mursi'yi salıverirse,belki inandırıcı olur.Aksi halde sade bir Türk vatandaşı olarak,bu teklifi aslında Mısır'a giden fetöcü yapılanmanın,iyileşen Mısır-Türkiye ilişkileri üzerinden,gizli bürokratik kanallarla Türkiyenin başını ağrıtmak için,Mısır hükümeti! desteğinde,iyileşen ilişkileri bir truva atı olarak kullanacağını düşünüyorum,daha da derine inerim ama,bu kadar derin istihbari analizli sohbeti ancak devrem anlar herhalde,he sisi.(''müminin niyeti amelinden hayırlıdır'' sayın sisi,bu hadis-i şerif'tir,bırak Mursi'yi,anlayalım niyetini,haa,ne dersin.)
    Cevapla
  • Ümit Ünal 7 yıl önce Şikayet Et
    Seninle işimiz olmaz kukla soytarı sisi... Müslüman mısır halkı tabiki kardeşimizdir.. Bizim sisi müsveddesi de fetö idi... Hak ettiği esfeli safilin makamına oturttuk Allahın izniyle...
    Cevapla
  • Galip 7 yıl önce Şikayet Et
    Adam ol adam ben kuklayım desene.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber