Obama o tasarıyı veto etti

Obama, 11 Eylül saldırılarında hayatını kaybedenlerin ailelerinin Suudi Arabistan'a dava açmasına imkan tanıyan yasa tasarını veto etti.

GİRİŞ 24.09.2016 00:23 GÜNCELLEME 24.09.2016 11:42
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Tasarının ABD’nin ulusal çıkarlarına uymadığını savunan Obama, veto kararıyla ilgili açıklamasında, yasanın kabul edilmesinin ABD’den yardım, askeri ekipman ya da eğitim alan alan yabancı müttefiklerle ilgili eylemler nedeniyle ABD yetkililere dava açılmasına sebep olabileceğini kaydetti.

ABD Başkanı, yasanın onaylanmasının terörle mücadele ve diğer başlıklarda yabancı müttefiklerle yürütülen çabalara da zarar vereceğini ifade etti.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, ABD’li görevlilerin başka ülkelerin vatandaşları tarafından dava edilmesini engellemek adına vetonun gereklilik olduğu belirtildi. 

 

YORUMLAR 9
  • Emirdağ lı 7 yıl önce Şikayet Et
    o kadar Yahudi çalışıyordu ikiz kulede yıkıldı gün 1 Yahudi bile ölüp ve yaralanmış ??? neredeydi, biliyorlardı, planlamislar ??? ABD'DE ALT YAPIYI YENİLEMEK NİYETİNDELER
    Cevapla
  • erendb 7 yıl önce Şikayet Et
    suudiler parayı ödemezse abd savaşarakmı alacakmış?yani abd mahkemeleri karar verirse bu tartışmasız kesin hükümmüdür? dünyanın hakimimi abd? yakında derslerini alacaklar az kaldı.
    Cevapla
  • mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    Para bunları maymuna çeviriyor! para için analarını bile satar bunlar..Arabistan ABD deki paralarını geri ekmekle tehdit edince bak nasıl kuzuya döndüler,yaltaklanmaya başladılar!
    Cevapla
  • Gerçek 7 yıl önce Şikayet Et
    Suudi Arabistan parasını istese de çekemez çünkü ABD Arap parasını geri istese de ABD bana bu parayı kullanacağınız proje ile gel diyor.Bu sebeple Arabistan son 5 yıldır nakit akışını başka ülkelere yönlendirmektedir
    Cevapla
  • Burdayiz. 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ABD'yi pkkdan dolayı mahkemeye verecek diye korkmuşlardır, örnek teşkil etmesinden korkmuştur.
    Cevapla
  • Murat 7 yıl önce Şikayet Et
    Adama ölümü gösterip sıtmaya razı ediyorsunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti