Karar aldılar! 150 asker gönderecekler

İngiltere Başbakanı Theresa May, Rusya'nın saldırgan tutumuna karşı Polonya'ya 150 asker göndereceklerini açıkladı.

Karar aldılar! 150 asker gönderecekler
Karar aldılar! 150 asker gönderecekler
GİRİŞ 28.11.2016 21:18 GÜNCELLEME 28.11.2016 21:18
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İngiltere Başbakanı Theresa May, Rusya'nın saldırgan  tutumuna karşı Polonya'ya 150 asker göndereceklerini açıklayarak, "Polonya'nın  kuzeydoğusuna gelecek yıl nisan ayında 150 asker ve birkaç zırhlı araç  konuşlandırma kararı aldık." dedi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılan Birleşik Krallık-Polonya  Zirvesi'nin ardından May, Polonyalı mevkidaşı Beata Szydlo ile Başbakanlık'ta  ortak basın toplantısı düzenlendi.

ORTAKLIĞI GÜÇLENDİRMEYE KARARLIYIM

İngiltere ile Polonya arasındaki ilişkilerin her iki ülkenin de  güvenliği ve refahı için önemli olduğunu vurgulayan May, "İngiltere, AB'den  ayrılmaya hazırlanırken bu ortaklığı güçlendirmeye kararlıyım." diye konuştu.

150 ASKER GÖNDERECEĞİZ

Görüşmede Rusya'nın saldırgan tutumunu önlemeyi de ele aldıklarını  ifade eden May, "Birleşik Krallık, Varşova'da yazın yapılan zirvede Avrupa'ya  konuşlandıracak asker sayısını artırma sözü vermişti. Polonya'nın kuzeydoğusuna  gelecek yıl nisan ayında 150 asker ve birkaç zırhlı araç konuşlandırma kararı  aldık." açıklamasında bulundu. May ayrıca, iki ülke arasında savunma alanında bir  anlaşma için çalışacaklarını kaydetti.

May, ülkesinin Avrupa Birliği'nden (AB) resmen çıkış sürecini  başlatacak Lizbon Anlaşması'nın 50. maddesini gelecek yıl Mart ayı sonuna kadar  işleteceğini belirterek, "Birleşik Krallık'ta yaşayan Polonyalılar ve diğer  Avrupa Birliği vatandaşlarının haklarının korunacağı sözümü Polonyalı mevkidaşıma  yineledim." dedi.

Rusya'ya ilişkin bir soruya May, "Rusya'nın artan saldırgan tutumunun  farkında olmamız ve bunu önlemek için birlikte çalışmamız önemli. Minsk Anlaşması  uygulanana kadar, Rusya'ya yönelik yaptırımların sürmesi gerektiğini bugün  konuştuk. Suriye konusunda ise Rusya'nın masum sivillere yönelik korkunç  bombalamalara destek vermeye son vermesi gerekiyor. Bu kesinlikle kabul edilemez.  Dolayısıyla Rusya'ya uluslararası bir baskı uygulamalıyız." yanıtını verdi.

Polonya Başbakanı Szydlo

Polonya Başbakanı Beata Szydlo da İngiliz mevkidaşı ile yaptığı görüşmede, İngiltere'nin AB'den çıkış sürecinin (Brexit) yanı sıra, ekonomi ve  savunma başta olmak üzere iki ülke ilişkilerinin ele alındığını ifade etti.

Birleşik Krallık’ın ülkesinin stratejik ortağı olduğunu vurgulayan  Szydlo, Birleşik Krallık AB'den ayrılmaya hazırlanırken, adada yaşayan Polonya  vatandaşlarının haklarının korunmasının kendileri için önemli olduğunu ve "tüm AB  ülkeleri için ilginç bir tecrübe olacağını" ifade ettiği Brexit sürecini yakından  takip edeceklerini belirtti.

Szydlo, “AB, 50. maddenin işletilmesini bekliyor. Polonya için en  önemli şey, Birleşik Krallık’ta yaşayan Polonyalılar için garantiler almak. Bu  garantiler karşılıklı olmalı. Brexit müzakereleri, 50. madde işletilene kadar  başlamayacak. Müzakereler, AB ve Birleşik Krallık arasında yürütülecek.  Müzakereler, doğru bir dengede yürütülmeli.” diye konuştu.

Rusya’nın uluslararası alandaki hareketliliğine ilişkin olarak da  Szydlo, “Rusya’ya yönelik yaptırımlar, Minsk Anlaşması uygulanana kadar geri  kaldırılmamalı." dedi. Szydlo, Rusya'nın Polonya'nın komşusu olduğunu ve iyi  ilişkiler kurmak istediklerini kaydederek, "Ancak, Rusya'nın saldırgan bir ülke  olması kabul edilemez. Dolayısıyla mevcut yaptırımların devamı sağlanmalı."  ifadesini kullandı.

İngiltere Ulusal İstatistik Kurumu verilerine göre, Birleşik  Krallık'ta 916 bin Polonya vatandaşı, Polonya'da ise 35 bin İngiliz vatandaşı  yaşanıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Ersoy21 7 yıl önce Şikayet Et
    3.dünya savaşına çok az kaldı.Türkiye bütün tedbirleri almalıdır.
    Cevapla
  • Musa 7 yıl önce Şikayet Et
    Putin' de topunuz gelin lan demiştir REİS gibi.
    Cevapla
  • ömer 7 yıl önce Şikayet Et
    önemli olan sayı değil. rusya saldırırsa ingiliz askeri ölürse ingiltere ile düşman olacak vs vs vs koz oynuyor .
    Cevapla
  • Tyler 7 yıl önce Şikayet Et
    Rusya gülmüştür
    Cevapla
  • realist 7 yıl önce Şikayet Et
    evet 150 askerle rusyanın dogu avrupdakı ilerleyişini durdurabilirsiniz veya caydırıcı özelliğinizi kullanabilirsiniz cok fazla asker gonderdınız aslında 15 ..20 asker yeterlıydı.
    Cevapla
  • Kara 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar mi rus askerlerini durduracak çok komik isterlerse 150 degil 300 veya 400 asker gonderseler rus askerlerini durdurmak öyle kolay is degil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor