Rusya şokta: Parçalanarak düştü

Rusya, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) insansız kargo gemisi gönderdi. Kargo gemisi, fırlatılışından kısa bir süre sonra parçalanarak Sibirya'ya düştü.

Rusya şokta: Parçalanarak düştü
Rusya şokta: Parçalanarak düştü
GİRİŞ 02.12.2016 08:07 GÜNCELLEME 02.12.2016 08:09
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Rusya, Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'nden insansız Progress MS-04 kargo gemisini fırlattı. Gemi fırlatılışından kısa bir süre sonra parçalanarak düştü.

Rus uzay ajansı Roscosmos'dan yapılan açıklamada, fırlatmanın ardından gemiden bilgi aktarımının durduğu, arızanın nedeninin araştırıldığı belirtildi. Fırlatmayı sitesinden canlı yayınlayan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) de Progress MS-04 gemisinin güneş panellerinin tamamıyla açıldığını teyit edemediklerini açıklamıştı.

RUSYA'NIN FIRLATTIĞI "İNSANSIZ KARGO GEMİSİ" YERE ÇAKILDI

Rus uzay ajansı Roscosmos'tan yapılan açıklamada, Kazakistan'daki üssünden fırlatılan Progress MS-04'ün, Sibirya'nın 190 kilometre üzerinde bilinmeyen bir aksaklık nedeniyle parçalandığı belirtildi.

Açıklamada, kargo gemisinin parçalarının çoğunun atmosfere girmeden önce alev aldığı ve bunların Tuva bölgesinde yerleşim olmayan bir araziye düştüğü ifade edildi. Ajanstan daha önce yapılan açıklamada, geminin yörüngesine girdiği ancak fırlatma yapıldıktan 383 saniye sonra Progress MS-04'ten bilgi aktarımın durduğu bildirilmişti.

Fırlatmayı sitesinden canlı yayınlayan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) de Progress MS-04 gemisinin güneş panellerinin tamamıyla açıldığını teyit edemediklerini açıklamıştı. Kargo gemisi, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) götürmek üzere 2,5 ton yakıt, su, yiyecek ve diğer ikmal maddelerini taşıyordu.

UUİ'de Amerikalı astronotlar Shane Kimbrough ve Peggy Whitson, Rus kozmonotlar Sergey Ryzhikov, Andrey Borisenko ve Oleg Novitskiy ile Avrupa Uzay Ajansından Thomas Pesquet bulunuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 21
  • Kargojet 7 yıl önce Şikayet Et
    Keske kendi saraylarina isabet etseydi
    Cevapla
  • yorumsuz 7 yıl önce Şikayet Et
    çok şükür bizim asla öyle bir sorunumuz olmayacak çünkü başımızda süper insanlar arkamızda da deeeeevvv bir teknoloji var
    Cevapla
  • sıpaa 7 yıl önce Şikayet Et
    İş Abd Rusya çatışmasına dönmüş. ABD + Avrupa ülkeleri Rejimin düşüp terör örgütlerinin ya da güçsüz olacak olan Muhaliflerin eline düşmesini istiyor burada ki senaryo şu İsrail'in toprağını genişletmek petrol gelirlerini İsrail'e bırakmak. Fakat Rusya ise buna engel olmak için Rejim'in düşmesini istemiyor yani İsrail'in gelişmesini istemediğinden dolayı bunu yapıyor. Rejim masum mu ? Hayır değil. Rusyanın hatası var zaten ama ABD + Avrupa'dan daha iyi müttefik olduğu kesin. En azından teröristler Rus askeri çıkmıyor ABD ve Alman ağırlıklı çıkıyor Teröristler.
    Cevapla
  • doğrusubu 7 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar uzaydaki pilotlarına erzak göndermeye çalışmış olmamış dalga geçenlere sorarım sizin uzayda pilotunuz değil iğne başınız bile yok.
    Cevapla
  • YasinBaba 7 yıl önce Şikayet Et
    rusyanın ALLAH daha beter belasını versin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim