Türk bayrağına saldırı girişimi

Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Kara'nın makam aracındaki Türk bayrağı, kimliği belirlenemeyen saldırgan tarafından sökülmek istendi

Türk bayrağına saldırı girişimi
Türk bayrağına saldırı girişimi
GİRİŞ 23.03.2017 22:48 GÜNCELLEME 24.03.2017 00:34
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara'nın, Makedonya Kültür Bakanı Elizabeta Kançeska-Milevska ile görüşmesi devam ettiği sırada, kimliği henüz belirlenemeyen saldırgan, makam aracının üzerindeki Türk bayrağına müdahale ederek, bayrağı sökmek istedi.

Makam şoförü Orhan Salih'in engellediği saldırı girişiminin ardından, "Burası Makedonya" diye slogan atan saldırgan olay yerinden kaçarak uzaklaştı.

Saldırganın, makam şoförü Salih'e de fiziksel müdahalede bulunduğu öğrenildi.

Saldırının ülkedeki emniyet yetkililerine de iletildiği ve konuyla ilgili gelişmelerin büyükelçilik tarafından yakından takip edildiği bildirildi.

Makedon bakan ile Üsküp Türk Çarşısı yakınındaki Kurşunlu Han'ın restorasyon çalışmaları hakkında görüşmek üzere bir araya gelen Erkal Kara, saldırı girişiminin söz konusu görüşme sırasında gerçekleştiğini belirterek, bu ve benzer saldırıların iki ülke arasındaki iyi ilişkileri etkilemeyeceğini söyledi.

AA muhabirine konuya ilişkin açıklamada bulunan Erkal Kara, Türkiye ile Makedonya'nın dost ve kardeş ülkeler olduğunun altını çizerek, "Ülkelerimiz arasında karşılıklı güven ve her alanda iyi ilişkiler mevcuttur." dedi.

Büyükelçi Erkal Kara, saldırı girişiminin münferit bir olay olduğunu ve büyütülmemesi gerektiğini kaydederk, makam şoförü Salih'in de Makedonya kanunları çerçevesinde hakkını arayacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR 14
  • gurbetci 7 yıl önce Şikayet Et
    Kesin sirpdir nise gitsin kelle kuleye bir baksin ve akili olsun. nisedeki KELLE KULEyi ziyeret etsin.
    Cevapla
  • Zeyneppp 7 yıl önce Şikayet Et
    Hala içimizdeki hayır ve kararsız arkadaşlar görmezmisiniz saldırı islam alemine zaman birlik zamanı lütfen çok geç olmadan elimizdeki fırsatı kaçırmadan Evet
    Cevapla
  • sivaslım 7 yıl önce Şikayet Et
    iyice kaşıniyor bunlar sabrimizi siniyorlar galiba...
    Cevapla
  • cihangir 7 yıl önce Şikayet Et
    çok tuhaf bir durum. biz olmasak, yunanistan makedonyayı çiğ çip yiyecekti. halen hem nato hem de ab'ye girmelerini engelleyen ülke yunanistandır. tüm bunlara karşılık askeri konular dahil makedonyaya en büyük desteği veren biziz. yunasistan makedonya ismini bile kendi ülkelerinde bir bölge ismi olduunu idiia ediyor.
    Cevapla
  • Ali Kılıç 7 yıl önce Şikayet Et
    O bayrağa el uzatanın eli kırılsın inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak