Dünyada ilk olacak! Eczanelerde satacaklar

Güney Amerika ülkesi Uruguay'da, keyif amaçlı esrar satışı Temmuz ayından itibaren eczanelerden yapılacak.

Dünyada ilk olacak! Eczanelerde satacaklar
Dünyada ilk olacak! Eczanelerde satacaklar
GİRİŞ 02.05.2017 13:37 GÜNCELLEME 02.05.2017 13:41
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Güney Amerika ülkesi Uruguay'da, Temmuz ayından itibaren keyif amaçlı esrar kullanmak isteyenler eczanelerden esrar satın alabilecek. Esrar almak isteyen Uruguay vatandaşlarının bugünden itibaren konuyla ilgili sisteme kayıt olması gerekiyor.

18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK GEREKİYOR

Sisteme kayıt olan kişilerin 18 yaşından büyük olması gerekecek ve Uruguay vatandaşlığı veya oturum izni şartı aranacak. Bu kişiler ayrıca kayıt olurken, kimlik doğrulaması için parmak izi verecekler.

URUGUAY BU ALANDA İLK OLACAK

Keyif amaçlı kullanım için eczaneden satış yapacak ilk ülke olmaya hazırlanan Uruguay'da, yaklaşık 10 bin kişinin sisteme kayıt olması bekleniyor. Bu kişiler eczanelerden haftada 10 gram esrar satın alabilecek. 5 veya 10 gramlık paketler halinde satılacak esrarın gramı ise 1.30 dolardan satılacak.

HÜKÜMET ECZANELERLE İLK İMZALARI ATTI

Hükümet ilk etapta 16 eczane ile anlaşma imzalandığını belirtirken, 15 eczanenin de anlaşma imzalamaya yakın olduğunu duyurdu.

URUGUAY'DA EVLERDE ESRAR YETİŞTİRİLEBİLİYOR

Uruguay 2013 yılında, kabul ettiği yasalarla dünyada esrar üretimini ve satışını kontrol eden ilk ülke olmuştu. Bu yasalara göre vatandaşlar evlerinde esrar yetiştirebiliyor veya devlet gözetiminde esrar tarımı yapabiliyor. Dönemin devlet başkanı Jose Mujica gelen tepkilere, esrarın yasallaştırılmasının uyuşturucu kartelleriyle mücadelede atılmış en önemli adımlardan biri olduğunu söyleyerek yanıt vermişti.

YORUMLAR 3
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Zaten Uruguayda serbestti şimdi resmiyet kazandı. Amerikada da bir çok eyalette doktor reçetesi ile eczanelerde tek seferde 28gr. olarak alınabiliyor. Umarız Türkiye de de keyif amaçlı olmasada medikal amaçlı yasallaşır.
    Cevapla
  • tüü 6 yıl önce Şikayet Et
    Zaten uyuşmuş beyinleri şimdi tamamen uyuşturup köle yapacaklar. yazık oldu uruguay a..
    Cevapla
  • Hamza 6 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle antideprasanlardan ve morfin gibi uyuşturuculardan iyi ve daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Bu maddeyi yasak etmelerine rağmen rahatlıkla bulunabiliyori,bulunmasa bile kimyasallar etrafa yayılmış durumda..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!