Rusya'dan ABD açıklaması! Teklifimiz geçerli

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, düzenlediği haftalık basın toplantısında ABD ile işbirliği tekliflerinin geçerli olduğunu söyledi.

Rusya'dan ABD açıklaması! Teklifimiz geçerli
Rusya'dan ABD açıklaması! Teklifimiz geçerli
GİRİŞ 31.05.2017 15:30 GÜNCELLEME 31.05.2017 15:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, basın toplantısına Afganistan’ın başkenti Kabil’deki saldırıyı kınadıklarını söyleyerek başladı.

"KÖTÜ PLANLANMIŞ EYLEMLERİ KINIYORUZ"

ABD'nin Rakka'ya düzenlediği hava saldırıları sonrasında 20 sivilin öldüğüne dair haberler ile ilgili olarak, "Terörle mücadele bahanesi ile düşünülmemiş ve kötü planlanmış eylemleri kınıyoruz." dedi.

"İŞ BİRLİĞİ TEKLİFİMİZ GEÇERLİ"

Zaharova ayrıca, "Herkesin bildiği gibi ABD'nin terörle mücadeleye karşı belirli bir konsepti yok, en azından Suriye için. Lavrov ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki görüşmenin ardından belki Suriye krizinin çözümüne yönelik bir görüş ve yaklaşım sahibi olabilirler. Daha önce de birçok toplantı ve görüşmemiz oldu, ancak bu anlamda yakın temas ve işbirliği için teklifimizin geçerli olduğunu hatırlatırım." diye konuştu.

"DEAŞ'A OPERASYONLAR ARTTI"

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Suriye'deki saldırıların başarılı bir şekilde ilerlediğini belirterek, "Hükümet güçleri DEAŞ'a karşı operasyonlarını arttırdı. Halep'te, Doğu Guta'da, birçok noktayı elinde bulunduran militanlara karşı alınan tedbirler militanlar etkisiz hâle getirilmeye devam ediyor. Hama'da militanlar yoğun bombardımanlar gerçekleştiriyor. Militanlar Suriye ordusuna karşı direnç göstermeye çalışıyor ve geri çekilirken yollara, altyapı tesislerine, araçlara mayın döşüyorlar." dedi.

YORUMLAR 1
  • Mizah 6 yıl önce Şikayet Et
    Rejimin DAEŞ savaştığını ne duyduk ne gördük. O masalı kime anlatsan inanmaz. Başka masal bulun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!