Zamanlaması dikkat çekici! Katar'a destek geldi

Arap ülkeleri bir bir Katar'la olan tüm diplomatik ilişkilerini keserken Irak, Katar'la olan anlaşmazlıklarının sona erdiğini duyurdu.

Zamanlaması dikkat çekici! Katar'a destek geldi
Zamanlaması dikkat çekici! Katar'a destek geldi
GİRİŞ 05.06.2017 14:40 GÜNCELLEME 05.06.2017 15:02
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi iki ülke arasındaki ilişkilerin genişletilmesi, krizlere ve tehlikelere karşı ortak hareket edilmesi ve aradaki anlaşmazlıkların sona erdirilmesi konusunda anlaşmaya vardı.

DİKKAT ÇEKEN ZAMANLAMA

Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Libya, Maldivler, Mısır ve Yemen, Katar ile diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurması ve Katar'ın, Yemen'deki Uluslararası Koalisyon'dan çıkarılması açıklamasının ardından gelmesi dikkati çekti.

İKİLİ İLİŞKİLERİ GÜÇLENDİRİYORLAR

Cuburi'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Cuburi'nin Katarın Başkenti Doha'da, dün, Şeyh Temim ile bir araya geldiği ve görüşmede ikili ilişkilerin güçlendirilmesi, bölgesel sorunlara karşı çözüm yollarının arandığı belirtildi.

Açıklamada, Irak'ın komşu Arap ülkeleri ile ilişkileri güçlendirmeye önem verdiği ve özellikle terör örgütü DEAŞ'ın bitmeye yakın olduğu bir ortamda, kardeş ülkeler ile sürekli ve verimli iş birliği gerçekleştirilmesi için çalışıldığı aktarıldı.

KATAR TERÖRE DESTEK VERMEKLE SUÇLANIYORDU

Katar Emiri'nin Irak'ın bölgedeki önemine ve iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinin gerektiğine dikkati çektiği ve ülkesinin Irak ile iyi ilişkiler geliştirmesini istediği kaydedildi.

Cuburi'nin ise DEAŞ'ın bitirilmesinden sonra Irak'ın yeni bir aşamaya gireceğini, ülke içinde istikrarı ve güvenliği sağlamaya katkı sağlayacak herkese kapılarının açık olduğunu söylediği

Eski Irak Başbabakanı Nuri el-Maliki'nin de aralarında bulunduğu Iraklı üst düzey çok sayıda isim daha önce yaptıkları açıklamalarda Katar'ı Irak'taki teröre destek vermekle suçlamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Melek 6 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlar uykuda, kafir münafıklar iş başında, Allah kazdıkları kuyuya düşürsün, Allah başımızdan Cumhurbaşkanımızı eksik etmesin, akıllı adam vesselam.
    Cevapla
  • Yorumcu 6 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlar neden bu kadar aptal? Müslümanı Müslümana kırdırmak bu olsa gerek!
    Cevapla
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Pardon!!! Müslüman feraset sahibidir, aptal ve kukla olan halkların yöneticileridir. Yönetim satılmışların elinde olunca müslümanlara nelerin yapıldığını Suriye örneğinde görüyoruz ve aynı örnek adaylığını da ülke olarak atlattığımızı 15 Temmuz'da anlamış olmanız gerek. Müslüman tuzak kurmaz, tuzağı kafir ülkeler kurar ve maalesef ki Müslümanlar tek bir merkezden yönetilemedikleri için ufak ufak yok ediliyorlar.
    Cevapla
  • OSMANLI 6 yıl önce Şikayet Et
    teröre destek veren İran,İsrail,Abd,Almanya,Suriye,Rusya ya da ambargo koysanıza.Ulan size OSMANLI TOKADI LAZIM.AZ KALDI.....COMİNG SOON
    Cevapla
  • capanoglu 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye katarda askeri us kuruyordu sanırım bunun altında bir çapanoğlu olmasın
    Cevapla
  • celal 6 yıl önce Şikayet Et
    evet bencede en büyük sebeb TÜRKİYE'NİN KATAR 'a askeri üs kurması.özellik le abd nin hoşuna gitmedi bence KATAR ' a askeri üs kurmamız.
    Cevapla
  • celal 6 yıl önce Şikayet Et
    evet bencede en büyük sebeb TÜRKİYE'NİN KATAR 'a askeri üs kurması.özellik le abd nin hoşuna gitmedi bence KATAR ' a askeri üs kurmamız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim