Sinyali verdi! ABD'nin tatbikat alanını vurdular

Güney Kore'den yapılan açıklamada, Kuzey Kore'nin doğu kıyısından, karadan gemiye fatılan ve kısa menzilli olduğu sanılan birden fazla gemisavar füze fırlatıldığı bildirildi.

Sinyali verdi! ABD'nin tatbikat alanını vurdular
Sinyali verdi! ABD'nin tatbikat alanını vurdular
GİRİŞ 08.06.2017 13:35 GÜNCELLEME 08.06.2017 13:41
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Açıklamada, Wonsan kentinden fırlatılan füzelerin yaklaşık 200 kilometre ilerledikten sonra denize düştüğü ifade edildi.

Ordu Sözcüsü Roh Jae Cheon, Kuzey Kore'nin yaptığı son denemeyle çeşitli füze tiplerini ve ortak tatbikatlara yanıt olarak gemilere yönelik hassas saldırı gücünü göstermeyi amaçladığını belirtti.

ABD-JAPONYA ORTAK TATBİKATININ OLDUĞU YERE DÜŞTÜ

Füzelerin, ABD donanmasına ait USS Ronald Reagan ve USS Carl Vinson uçak gemilerinin Güney Kore donanmasıyla bu hafta başında sona eren ortak tatbikatlarının yapıldığı Kore Yarımadası ve Japonya arasındaki sulara düştüğü aktarıldı.

DÖRDÜNCÜ DENEME

Söz konusu fırlatma, Kuzey Kore'nin son haftalarda yaptığı dördüncü deneme oldu.

Kuzey Kore son balistik füze denemesini 29 Mayıs'ta yapmıştı. Scud türü olduğu sanılan kısa menzilli füzenin Wonsan bölgesinin doğusundan fırlatıldıktan sonra 450 kilometre kat ederek Japonya açıklarında denize düştüğü açıklanmıştı.

Birleşmiş Milletler, nükleer silah geliştirme programına sahip Pyongyang yönetimine balistik füze teknolojisi geliştirmeyi ve kullanmayı yasaklamıştı. Pyongyang yönetimi, yasağa ve uygulanan yaptırımlara karşın füze denemelerini sürdürüyor. Kuzey Kore'de Sovyetler Birliği döneminden kalma çok sayıda kısa menzilli Scud füzesi bulunduğu sanılıyor.

YORUMLAR 15
  • Hmd 6 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun kuzey Kore'ye. Düşmanımın düşmanı dostumdur.
    Cevapla
  • said 6 yıl önce Şikayet Et
    oğlum bak git
    Cevapla
  • Asım 6 yıl önce Şikayet Et
    Ha gayret kuzey kore , yanındayız...<:)
    Cevapla
  • Mtn 6 yıl önce Şikayet Et
    Dünyadaki diğer ülkeler (Amerika rusya İngiltere israil Fransa almanya) nükleer silahları imha etmedikçe herkesin aynı silaha sahip olma hakkı vardır. Her ülke bir diğeri için potansiyel tehlikedir. Ve her ülke aynı tip silahla kendini savunma hakkına sahiptir. Ne demek bizde olsun başka kimse nükleer silah sahibi olmasın. Yok öyle birşey. Madem tehlikeli. Herkes imha etsin.
    Cevapla
  • aynenn devamm 6 yıl önce Şikayet Et
    abd yi dize getirecek biri varsaa o da bu tosun dur baska birisini göremiyoruum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber