Bilim insanları uyardı! Son 3 yıl

Bilim adamları, karbondioksit salınımının önüne geçme konusunda uyarılarda bulunarak 2020 yılına kadar olan süreyi dikkat çekti.

Bilim insanları uyardı! Son 3 yıl
Bilim insanları uyardı! Son 3 yıl
GİRİŞ 29.06.2017 06:34 GÜNCELLEME 29.06.2017 06:36
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İklim değişikliği uzmanları karbondioksit salınımını düşürmek için son üç yılının kaldığını, aksi takdirde Dünya için çok geç olabileceği uyarısında bulundular.

2020 YILINA DİKKAT ÇEKTİLER

Altında altmış bilim insanı ile ekonomi, iş ve siyaset dünyasından ismin imzası bulunan ve çarşamba günü "Nature” isimli bilimsel dergide yayınlanan makalede uzmanlar, 2020 yılına dikkat çektiler.

HEDEFLERE ULAŞMAK İMKANSIZ OLACAK

Kaleme aldıkları makalede uzmanlar, "yıllık karbondioksit salınımının 2020 yılından sonra artmaya veya aynı seviyede seyretmeye devam etmesi durumunda, Paris İklim Anlaşması ile ortaya konulan hedeflere erişmenin imkansız hale geleceğin,” vurguladılar.

Enerji, altyapı, ulaşım, toprak kullanımı, endüstri ve finans alanlarında 2020'yi hedef gösteren uzmanlar, bu altı sektörde kayda değer salınım azaltılması olabileceğini belirttiler.

G20 KATILIMCILARINA ÇAĞRI

Almanya'nın Hamburg kentinde 7-8 Temmuz tarihleri arasında yapılacak G20 zirvesine katılacak dünyanın en gelişmiş 19 ekonomisi ve Avrupa Birliği'ne çağrıda bulunan bilim insanları, 2020 yılının iklim değişikliği konusunda iddialı hedeflerin konulup uygulanabilmesi için tanınması gerektiğini söylediler.

Esnek, müreffeh, kapsayıcı ve bileşik bir uluslararası ekonominin sağlanması için gerekli tartışmaların yapılması için de 2020'nin hedef yıl olarak belirlenmesi gerektiğini ifade eden uzmanlar, "Bu durum, 2018'de ülkeler ilerlemelerini değerlendirirken ve Paris İklim Anlaşması çerçevesinde ülke taahhütlerini yenilerken yükseltişmiş bir hırs verir” dediler.

PARİS İKLİM ANLŞAMASI NEYİ HEDEFLİYOR

Aralık 2015'te 190'dan fazla ülke tarafından onaylanan Paris İklim Anlaşması, sera gazı emisyonunu 2030'a kadar 56 milyar ton düşürmeyi hedefliyor. Bu hedefle küresel sıcaklık artışının yüzyılın sonuna kadar 2 derecenin altında tutulması isteniyor.

TRUMP ANLAŞMAYI BOZDU

ABD Başkanı Donald Trump, 1 Haziran günü yaptığı açıklamada selefi Barack Obama'nın imzacılarından biri olduğu Paris İklim Anlaşması'ndan ayrıldıklarını söylemişti.

YORUMLAR 5
  • adem 6 yıl önce Şikayet Et
    keşke hiçbir ülkede sanayileşme olmasa olsunda kısıtlı . üretim olsun ağar sanayi olmasın
    Cevapla
  • Kurt 6 yıl önce Şikayet Et
    Yalan. İnsanları nasıl da kandırıyorlar. Tüm su kaynakları karbondioksitin tamamına yakınını somurur, bundan da su altı bitkileri faydalanır. Dünyadaki oksijenin yüzde 80'ini su altı bitkileri sağlar.
    Cevapla
  • Egemen 6 yıl önce Şikayet Et
    Yorumunuz kismen dogru ama aşiri karbon salinimini dengelemek icin su seviyesi artacaktir su seviyesinin artmasi icin de kutuplardaki buzullarin erimesi lazim onlar dunyamizin dogal klimasi onlar da giderse herhalde dunya yasanamiycak bi yer haline gelir
    Cevapla
  • kurta 6 yıl önce Şikayet Et
    Sudaki üreticilere güvenip tüm ormanları yok edelim. Peygamberimiz de kıyamet kopacağını göreseniz bile ağaç dikiniz demiş değil mi? Dinimiz de çevreyi, doğayı, diğer canlıları korumak ile ilgili onlarca ayet ve hadis var değil mi? Neyse boş konuşmaya devam et sen.
    Cevapla
  • sevgi 6 yıl önce Şikayet Et
    insanoğlunun doğaya kendine yaptığını kimse yapmadı .ama bizler para para para güç güç derdindeyiz maşallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor