Dünyanın en büyüğü... Yüzeye çıktı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dünyaya sunmaya hazırlandığı ve dünyanın en büyük denizaltısı Kronstadt Deniz Üssüne ulaştı.

Dünyanın en büyüğü... Yüzeye çıktı
Dünyanın en büyüğü... Yüzeye çıktı
GİRİŞ 27.07.2017 17:58 GÜNCELLEME 27.07.2017 18:00
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Dünyanın en büyük denizaltısı Dmitry Donskoy, bugün Kronstadt Deniz Üssüne ulaştı. 175 metre uzunluğundaki Rusya'nın dev denizaltısı bu kez Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bu haftasonu gerçekleştireceği organizasyona hazırlanıyor.

DENİZALTININ ÖZELLİKLERİ

Milliyet'te yer alan habere göre Putin, dünyaya büyük bir güç gösterisi sunacak. Dev denizaltı 200'den fazla öldürücü silah barındırıyor. 20 nükleer füze taşıyabiliyor. 6 adet torpil denizaltıda mevcut.

Rus sularından geçen denizaltı Dmitry Donskoy'u insanların şaşkın ifadeleri karşılıyor. Denizaltıyı gören fotoğraflarını çekiyor. Dev denizaltı adını 1359 ila 1389 yııları arasında hüküdarlık süren Rus prensten alıyor. 

Rusya bu Pazar günü 100 geminin katılacağı  Donanma Günü etkinliklerine kilitlenmiş durumda. Kutlamaların özellikle Dmitry Donskoy'un ön planda olacağı bir güç gösterisine dönüşeceği belirtiliyor. 

YORUMLAR 4
  • dede 6 yıl önce Şikayet Et
    rusyada 80 sen 100 arası nukleher denız aıtı var bizse 1 tane yok
    Cevapla
  • patriot 6 yıl önce Şikayet Et
    şuraya bak elimizde budenizaltı gibi 3-5 tane olsa bütün baldırı çıplak emperyaller karşımızda Destursuz hareket edemezler
    Cevapla
  • Ercan 6 yıl önce Şikayet Et
    Yeni birşey değil, Sovyet denizaltısı Nato kod adı Typhoon. 5-6 tane yapılmış, bütçe kesintisi gibi sebeplerden sadece 1 tanesi kullanımda kalmış bugüne kadar. Eski denizaltıyı yenileyip suya indirmişler, bahsedilen denizaltı 1976 da yapılmaya başlanmış 1980 de bitmiş.
    Cevapla
  • Ercan 6 yıl önce Şikayet Et
    Tekrar okudum suya indirilen yokmuş, bu o 1980'de bitirilen, yalnız bu kalmış Typhoon sınıfından.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı