ABD'den şok tehdide cevap: Kaçacak değiliz!

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Kuzey Kore'nin ABD'ye yönelik tehditlerine ilişkin, 'Tepki gösterecekler, tehdit edecekler ama korkup kaçacak değiliz' dedi.

ABD'den şok tehdide cevap: Kaçacak değiliz!
ABD'den şok tehdide cevap: Kaçacak değiliz!
GİRİŞ 08.08.2017 07:57 GÜNCELLEME 08.08.2017 08:00
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Haley, Fox News kanalına verdiği mülakatta, BM Güvenlik Konseyi kararlarına rağmen balistik füze denemelerine devam eden Kuzey Kore'ye yönelik alınan yeni yaptırımlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Yeni yaptırımları Kuzey Kore'ye "atılmış bir yumruk" olarak nitelendiren Haley, bu ülkenin saldırgan tutumunun ve verdiği tepkilerin yaptırımlardan endişe duyduğunu ortaya koyduğunu belirtti.

Daha önce Kuzey Kore'ye nükleer faaliyetlerine son vermesi konusunda yeterince baskı yapmamakla eleştirdiği Çin ve Rusya'nın bu kez BM Güvenlik Konseyinin yaptırım kararına destek verdiğini anlatan Haley şöyle konuştu:

"Kuzey Kore şimdi uluslararası toplumun tek ses olduğunu görüyor. Çin geri adım atmadı, Rusya geri çekilmedi. Güvenlik Konseyi'nde herkes 'yeter artık, bu pervasızlığı ve sorumsuzluğu daha fazla izlemeyeceğiz' dedi. Kuzey Kore, ticaretinin yüzde 90'ını Çin ile gerçekleştiriyor. Bu yüzden yaptırımlara Çin'in destek vermesi çok önemliydi ve Çin etkinliğini artırarak yaptırımları uygulayacağını söyledi."

"KORKUP KAÇACAK DEĞİLİZ"

Haley, Kuzey Kore'nin ABD'ye "Ciddi bir ders vermeye hazırız" uyarısına ilişkin ise "Tepki gösterecekler, tehdit edecekler ama korkup kaçacak değiliz." dedi.

Kuzey Kore'nin her doları "halkını beslemek yerine nükleer silah yapımı için kullandığını" savunan Haley, yaptırımların Kuzey Kore'nin füze deneme kapasitesini azaltacağını ifade etti.

Haley, Venezuela'daki siyasi istikrarsızlığa ilişkin de "Venezuela'da demokrasinin diktatörlüğe dönüştüğünü izliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 45
  • vay be arkadaş 6 yıl önce Şikayet Et
    tüm amerikanın ve amarikalıların cayır cayır yandığını görürüz inşeAllah;başta tüm kızıl derelilerin öcü alınmış olucak sonra tüm mazlumalrın tüm amerikanın dünyada öldürdükelrinin
    Cevapla
  • ack 6 yıl önce Şikayet Et
    Ey ABD! Bazı silahları yapma yetkisi senin ve bir kaç emperyalist zalim ülkenin hakkımı sadece.Bu hakkı sana kim verdi.Haktan değil sahip olduğun barbar güçten aldığını biliyoruz.İlelebet sürmez bu zalimliğin çok iyi biliyorsun...
    Cevapla
  • Alaattin 6 yıl önce Şikayet Et
    Amerika'nın da Allah belasını versin Kore'nin de boş salatası yapmayın icraatinizi görelim köpekler oyalamayin medyayi üzerinize çekmeyinn bu işin içinde bir çaban çıkacak neyse belli olacak
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    az mı kaçtınız.ırakta ,suriyede,afganistanda,korede,pakistanda.kendinize kuklalar bulup onları gönderirsiniz.sizde cesaret mi var.
    Cevapla
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Ulan şekilsizler o zaman ozon anlaşmasını neden iptal ediyorsunuz. Her şeyi siz yapacaksınız bütün paraları siz toplayacaksınız . Yok öyle nane.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak