Ukrayna'da 'Rapid Trident-2017' tatbikatı başladı!

Ukrayna Savunma Bakanlığı, ülkenin batısında ABD ile ortak gerçekleştirilen "Rapid Trident-2017" askeri tatbikatının başladığını bildirdi.

GİRİŞ 11.09.2017 15:16 GÜNCELLEME 11.09.2017 15:17
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Lviv bölgesinde düzenlenen resmi açılış töreniyle tatbikatın başladığı belirtildi.

15 ÜLKE KATILACAK

15 ülkeden 2 bin 500 askerin tatbikatta hazır bulunduğu kaydedilen açıklamada, tatbikata Ukrayna ve ABD’nin dışında Kanada, Bulgaristan, Gürcistan, Estonya, İtalya, Litvanya, Letonya, Moldova, Norveç, Polonya, Romanya, Türkiye ve İngiltere’nin katıldığı ifade edildi.

Açıklamada, tatbikatın amacının Ukrayna silahlı kuvvetlerinin gelişmiş dünya ülkelerinin askeri deneyimlerini benimseme, profesyonel bilgi değişimi, NATO üyesi ülkelerin askeri birlikleri ile karşılıklı seviyenin yükseltilmesi olduğu kaydedildi.

Rapid Trident-2017 tatbikatı iki hafta sürecek.

KAYNAK: AA, HABER7
YORUMLAR 2
  • Mert 6 yıl önce Şikayet Et
    Natonun tamamin ve AB nin hepsi neden dahil degil Ukrayna yi bu hale getiren ve KIRIM kaybetmeye sebep olan Avrupadir hadi cesaretleri varsa Putinden geri almaya kalkissinlar ayrica Türkiyenin ne isi var alet olma Türkiyem Amerikali hainler senin bas düsmaninla PKK uzantilariyala elele suriyede hemde hertürlü silah destegi veriyorlar benim Mehmetcigimi Rusyaya düsman yapma?
    Cevapla
  • VÉNUS HOTTENTOTE 6 yıl önce Şikayet Et
    çok ilginç => Almanya Fransa Avusturya Belçika Brüxel Hollanda ispanya Portekiz.. ve diger NATO üyesi ülkeler nirde ?.. Avrupa birligi 'Rapid Trident-2017' tatbikatına neden katilmiyor ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!