Katalonya'ya askeri müdahaleye hazırlanıyor

İspanya-Katalonya arasında yaşanan referandum krizi tırmanışını sürdürüyor. Madrid yönetimi Katalan sınırına asker yığdı.

 Katalonya'ya askeri müdahaleye hazırlanıyor
Katalonya'ya askeri müdahaleye hazırlanıyor
GİRİŞ 14.09.2017 11:18 GÜNCELLEME 14.09.2017 15:38
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Dünya geleninde yaşanan siyasi krizler Avrupa'ya da sıçradı. İspanya'da Katalanların bağımsızlık referandumu talebi sonrası Madrid yönetimi "askeri müdahale de seçenekler arasında" mesajıyla Katalonya'ya gözdağı vermişti.

Bugün ise Katalonya sınırında hareketli anlar yaşandı, o mesaj adeta vücut buldu.

KATALONYA SINIRINDA ASKERİ YIĞINAK

İspanya'da bulunan Katalonya'ya bağlı Vielha sınırına askeri yığınak yapan İspanyol yönetimi bölgeye çok sayıda asker, mühimmat ve araç sevkiyatı gerçekleştirdi.

TATBİKAT OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

Sosyal medyada Vielha sınır kapısında askerlerin göründüğü bir fotoğraf paylaşılarak Madrid yönetiminin askeri müdahaleye hazırlandığına yönelik yorumlar yapıldı. Ancak daha sonra askerlerin yılda iki kez yapılan rutin tatbikat için bölgede bulundukları iddia edildi.

Sınırın sıfır noktasında bulunan askerlerin Katalonya yönetimine bir gözdağı olarak yerleştirildiği haberi yayılırken, İspanyol basınına konuşan yetkililer "tatbikatın planlı ve tamamen normal" olduğunu bildirdi.

ASKERİ SEÇENEK MASADA

Bağımsızlık Referandumu'na ilişkin daha önce açıklamada bulunan İspanya Başbakanı Mariano Rajoy’un, "Bu referandumu önlemek için hiçbir seçeneği dışarıda bırakmadan elimden gelen her şeyi yapacağım" demiş, sonrasında ise bir hükümet yetkilisi, askeri müdahale olasılığı ile ilgili "Son seçenek de olsa dışarıda bırakmıyoruz" diyerek askeri seçeneğin de Katalonya karşısında uygulamaya sokulabileceğine işaret etmişti.

YORUMLAR 37
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    katalonyanin bağımsızlığını tanıyan ilk devlet olalım. pkk sevici avrupanin hakkettiği cevap olur
    Cevapla
  • Ali HAYDAR 6 yıl önce Şikayet Et
    Katalanlar İspanyol değil İspanyollardan tamamen ayrı bir halktır dili ayrı ırkı ayrı ayrı bağımsız bir devlet kurmaları Katanların ana sütü gibi helal ve haklarıdır!! Katalanlar bağımsız bir devlwet olmalı ispanyollar sömürgeci ve işgalcidir!!
    Cevapla
  • Ergün 6 yıl önce Şikayet Et
    Acaba avrupa Türkiyede Kürtlere destek cikarken ispandadaki referandumu engelleyen ispanya yönetimine ne diyecek DİYEMİYORUM ÇÜnkü avrupa herzamanki gibi 2 yüzlü olacak tir...
    Cevapla
  • ahmet şeker 6 yıl önce Şikayet Et
    katalanlar çok zengin bir avuç insan bizim tüsiad gibi. bize ne fakir ispanyollardan onları beslemek zorunda değiliz neden vergi veriyoruz havasındalar mevzu para.
    Cevapla
  • VATANIM 6 yıl önce Şikayet Et
    Hep askeri seçenekleri masaya yatırıtorsunuz. Benim bildiğim masaya kebap koyulur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber