ABD doğruladı! İlerliyorlar

Pentagon sözcülerinden Binbaşı Galloway PKK/PYD'nin öncülük ettiği Suriye Demokratik Güçleri'nin Suriye'nin Deyrizor ilinde ilerlemeye devam ettiğini doğruladı

ABD doğruladı! İlerliyorlar
ABD doğruladı! İlerliyorlar
GİRİŞ 20.09.2017 22:43 GÜNCELLEME 21.09.2017 09:52
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), terör örgütü PKK/ PYD'nin ana omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) Suriye’nin Deyrizor ilinde ilerleyişini sürdürdüğünü, kentteki Suriye rejimi güçlerinin ise Fırat Nehri'nin doğusuna geçtiğini teyit etti.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Pentagon sözcülerinden Binbaşı Adrian Rankine Galloway, Beşşar Esed rejiminin Rusya’nın hava desteği ile Deyrizor kentinden Fırat Nehri’nin doğusuna geçtiğini ifade etti.

SDG FIRAT NEHRİ'NİN DOĞUSUNA GEÇTİ

Deyrizor'un Irak sınırına bağlandığı bölgeyi hangi grubun almasını beklediklerine yönelik soruya Binbaşı Galloway, "Gelecekteki askeri operasyonlarla ilgili spekülasyon yapmam uygun olmaz. Ruslar ve Suriye rejimi, Suriye Demokratik Güçlerinin Habur vadisinin 500 kilometrekare alanını (DEAŞ’tan) temizlediği Deyrizor ilinde Fırat Nehri'nin doğusuna geçti." cevabını verdi.

Galloway, Rusya’nın Deyrizor yakınlarında Suriye rejimine bağlı kuvvetlere hava desteği verdiğini aktarırken, ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonun ve müttefikleri SDG’nin, Rusya ile ABD arasında yapılan ayrışma mutabakatına bağlı olduğunu dile getirdi.

YORUMLAR 14
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    galip oalan allahtır.
    Cevapla
  • evet_isyan 6 yıl önce Şikayet Et
    2011de yazıldı söylendi ki Suriyede taraf olmayalım, Suriyede merkezi devlet dağılırsa tıpkı Irakta olduğpu gibi bir Kürt devleti ortaya çıkar. Ama bizim hükümet Esed'i devirecem diye daldı olaya, hesapları da tutturamadı bunlar bizim hükümetin yanlış hesabının sonucu. Yahu başaramayacağın işin altına niye giriyorsun? Sen devlet/hükümet olarak her şeyi ince ,ince doğru hesaplamak zorundasın yanlış hesap uzun vadede ülkeni tehlikeye atar. Şimdi de Barzani referandum yapıyor hadi durdur durdurabilirsen.
    Cevapla
  • Hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye 100 yıllık yatırım yapıyor sen işine bak anlamazsın bu işlerden
    Cevapla
  • Ramo 6 yıl önce Şikayet Et
    Kendi yorumunla kendi yanlışını söylemişsin. Irakta taraf olmadın da ne oldu.Söylediğin gibi referandum yapılıyor. Irakta savaş başlarken Hükümet bizim de olmamız lazım derken, şu anda muhalif geçinenler itiraz ediyorlardı. Buyursun itiraz edenler referandumu engellesin. Suriye de Halkın tarafında olarak Türkiye doğru yapmıştır. Hiç değilse Milyonlarca insanın katledilmesini engellemiştir.Fiili olarak ta Suriye de bulunması elini güçlendirmektedir.
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizim kırmızı çizgimiz siyasetçilerin çıkarıdır
    Cevapla
  • sinan 6 yıl önce Şikayet Et
    çok konuşan değil icraat yapan kazanır
    Cevapla
  • kemal 6 yıl önce Şikayet Et
    pyd ve ypg nin içinde yüzde 90 ABD askerleridir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor