Trump'ın 'İran' kararı sonrası dünya ayağı kalktı!

ABD Başkanı Donald Trump'ın "yeni İran stratejisini" açıklamasından sonra, başta İsrail olmak üzere birçok ülkeden destek gelirken, Almanya ve birkaç ülkede karşı destek verdi.

Trump'ın 'İran' kararı sonrası dünya ayağı kalktı!
Trump'ın 'İran' kararı sonrası dünya ayağı kalktı!
GİRİŞ 14.10.2017 10:00 GÜNCELLEME 14.10.2017 10:00
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

İsrail, Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Yemen'in, ABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı "yeni İran stratejisini" desteklediği bildirildi.

ABD'YE DESTEK VERENLER

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, "İran'ın anlaşma koşullarına uyduğunu" kabul etmediğini açıklayan ABD Başkanı Donald Trump'ı tebrik ettiği bildirildi.

Karar sonrası ilk destek İsrail'den gelirken, Netanyahu'nun basın ofisinden yapılan açıklamada, Trump'ın "İran'ın anlaşma koşullarına uyduğunu" kabul etmediğini açıklamasına işaret edilerek, "Başkan Trump'ı cesur kararından dolayı tebrik ederim. Nitekim İran terör rejimine, cesurca karşı çıktı" ifadelerine yer verildi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın haberinde, Suudi Arabistan'ın, Trump'ın duyurduğu yeni İran stratejisini memnuniyetle karşıladığı belirtildi.

Bahreyn Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada da Bahreyn'in Trump'ın ilan ettiği yeni İran stratejisini desteklediği duyuruldu.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığından yapılan açıklamada ise ABD'nin yeni İran stratejisine "tam destek" verildiği bilgisi paylaşıldı.

Yemen hükümeti de yayımladığı açıklamada, ABD'nin yeni stratejisine destek verdiklerini duyurdu.

ABD'YE KARŞI DESTEK

Almanya, İngiltere, Fransa ve AB, ABD'nin açıkladığı "yeni İran stratejisine" karşı anlaşmanın devam etmesi yönünde açıklamalar yaptı.

Birleşik Krallık Başbakanı Theresa May, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İran’la nükleer anlaşmasının devam etmesi konusunda kararlı olduklarını açıkladı.

Üç liderin çalışma ofisiden yapılan açıklamada üç ülkenin liderleri olarak, ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’la yapılan nükleer anlaşmayı onaylamamak yönündeki tutumunun dikkat alındığı, bu kararın olası sonuçları konusunda endişeli olunduğu vurgulandı.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, İran'ın nükleer faaliyetlerine ilişkin anlaşmanın tek taraflı olmadığını belirterek, ABD Başkanı Donald Trump'ın iptal etme yetkisinin bulunmadığını söyledi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 34
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın çokta umrundaydı ?!?
    Cevapla
  • fidan 6 yıl önce Şikayet Et
    çok acaip şeyler oluyor. Allah sonumuzu hayr eylesin
    Cevapla
  • asdfgh 6 yıl önce Şikayet Et
    Suudiler Trump'u satın aldı. Kral silah anlaşması adı altında 300 milyar doları boşu boşuna vermemiş. Trump ABD gençlerini Suudiler'e asker yapacak. Parayı veren düdüğü çalar. ABD'nin paraya ihtiyacı var. En değerli ihraç malı da askerleriymiş demek ki. Suudiler ile at pazarlığı yaptılar mı acaba?
    Cevapla
  • Vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd başkanlığı ićin en talihsiz şahsiyet diğer ikisi de Baba ve evlat Bush'lar..
    Cevapla
  • Mustafa Yılmaz 6 yıl önce Şikayet Et
    Şu Arap ülkelerinin ABD uşaklığına bakın! Ne bu aceleniz.. İranı İtikatının bozukluğundan ben de sevmiyorum ancak ABD yalakaluğda yapmıyorum.. Hiç olmaxsa çekimser durun.. Bunlarla hiç bir yola gidilmez.
    Cevapla
  • ..... 6 yıl önce Şikayet Et
    O dediğin kralları oraya abd yerleştirdi..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı