Hükümetten ABD'ye çok sert tepki!

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, PKK/PYD'lilerin Rakka'da PKK elebaşı Öcalan'ın posterini asması üzerine sert bir açıklama yaptı.

GİRİŞ 20.10.2017 15:10 GÜNCELLEME 20.10.2017 16:28
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "(PKK/PYD'lilerin Rakka'da PKK elebaşı Öcalan'ın posterini asması) Ortaya çıkan bu fotoğraf, Amerika'nın bugüne kadar söylediklerinin hepsini tekzip etmektedir ve terör örgütü, 'biz teröristlerle işbirliği yapmıyoruz, orada teröristler yok, Suriye Demokratik Güçleri var' diyen Amerika'yı biz buradayız diye yalanlamışlardır. Ortaya çıkan bu durum SDG'nin PKK yektir PYD ve YPG olduğunun da alenen bir itirafı durumundadır. Bu fevkalade büyük bir yanlışlıktır. Türkiye ile Amerika ilişkilerine çok büyük zarar vermektedir. Umarım ortaya çıkan bu gerçek, Amerika'yı tekzip eden durum karşısında bugüne kadar sürdürdüğü politikayı yeniden değerlendirmeye alır ve bu yanlış gidişten döner"dedi.

ABD'DEN AÇIKLAMA

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı Centcom skandal posterle ilgili "Bu tür görselleri onaylamıyoruz, tasdik etmiyoruz." açıklamasında bulundu.

Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG dün, ABD'nin desteği ile terör örgütü DEAŞ'tan alınan Rakka'da gövde gösterisi yapmıştı. Rakka'nın terör örgütü DEAŞ'ın elinden alınmasının ardından kente hâkim olan, ana gövdesini YPG'nin oluşturduğu SDG kente Öcalan posterleri asmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Paçavra 6 yıl önce Şikayet Et
    Adım adım ilerleyip, Afrin, Münbiç , Kobani sonra Rakka. O paçavraları bu hainlere yedirelim. Aksi halde tarih önünde vebal sahibi oluruz.
    Cevapla
  • canturk 6 yıl önce Şikayet Et
    hepsı pkk abd de siyonist israilde ab de hepsı terörist oldugunu herkes zaten bılıyor o bolgede bır kurt adı altında soykırım yaptıgımızı soyleyerek kurt kımlıgı altına saklayarak zemın kaydırarak sakladıkları ve yıllarca gızlı fonlarla besledıklerı ermenı ve yahudılerın yuz yıllık pılanları olan buyuk yahudı ve buyuk ermenı devdletını kurmak osmanlı olusmadan ortadan kesmek ve sılahlarla guclendırerek tc nın yenemeyecegı bır guc halıne getırmek ıcın cabalıyorlar sonrası muslumanlara katlıyamlar beklıyor turkıye kapalı kutuya alınıyor kımıldayamayan tc muslumanlara yapılan katlıyama da bısey dıyemez hale getırılmek ıstenıyor abd israil ve ab kısaca haclı sıyonıst
    Cevapla
  • selami 6 yıl önce Şikayet Et
    dünya abd den utanıyor abd bunun farkında ama güçlü olduğu için şuan herkes yüzüne gülüyor abd nin kuyusunu dürüst olmayan ülkeler kazacak
    Cevapla
  • zekha kol 6 yıl önce Şikayet Et
    yokmu füze gönder bitane nokta atışı bak bidaha asabiliyolarmı bizim komutanlarda iş yok ben komutan olsam o sorumluluğu alrı gerekirse istifa ederim türkle şaka olmaz
    Cevapla
  • doğruları konuşan 6 yıl önce Şikayet Et
    İncirlik?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak