AB'den Katalonya açıklaması

Avrupa Birliği(AB), İspanya merkezi hükümetinin Katalonya özerk yönetimi hükümetini feshetme kararını anayasaya uygun buldu.

AB'den Katalonya açıklaması
AB'den Katalonya açıklaması
GİRİŞ 23.10.2017 14:32 GÜNCELLEME 23.10.2017 14:34
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

AB Komisyonu Baş Sözcüsü Margaritis Schinas, günlük basın toplantısında bir soru üzerine, İspanya'nın özerk yönetimlere müdahaleyi düzenleyen anayasanın 155. maddesini işleme koyma kararını değerlendirdi.

AB Komisyonu'nun pozisyonunun bilindiğini söyleyen Schinas, "Biz her zaman İspanyol Anayasası ve yasal düzenlemelerine saygı duyduğumuzu söyledik. Bu adım da tamamen anayasal çerçeveyle uyumlu görünüyor." dedi.

İspanyol hükümeti, 21 Ekim'de 155. madde çerçevesinde Katalonya özerk yönetimi hükümetini feshederek, 6 ay içerisinde erken yerel seçime gidilmesi kararı almış ve onaylanması için senatoya göndermişti.

YORUMLAR 4
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    İki yüzlü avrupa barzaniye gelince saygı duyarmış ne saygısı böl parçala yönet mantığı
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Barzani ye gelince taraflara anlaşın çağrısı yapıldı. Ama yine sözümdeyim. Onlar müslümana eziyet için var. Ve işlerini çok iyi yapıyorlar. Asıl suç müslümanlarda. Aptal gibi her oyuna her hileye kanıyorlar. Onların hepsi birlik olmuş. Müslümanlar ise hep birbirini satıp birbirini vuruyorlar. Sonra suçu batıya atıyorlar. Halbuki baksak kalleşlik hep içimizden geliyor. Biz birlik olamıyoruz. Hep bana hep bana diyerek en yakınımızı bile düşünmüyoruz. O yüzden suçlu batı değil asıl suçlu biz müslümanlarız.
    Cevapla
  • Demir Ersoy 6 yıl önce Şikayet Et
    Size gelince her şey uygundur
    Cevapla
  • Murat Göktaş 6 yıl önce Şikayet Et
    İkiyüzlü AB.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi