Lavrov: İlk kurbanlar bu iki ülke olur!

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD'nin Kuzey Kore krizinin içine çekmeye çalıştığı Japonya ve Güney Kore'nin Kore Yarımadası'nda savaş durumunda ilk kurbanlar olacağını söyledi.

Lavrov: İlk kurbanlar bu iki ülke olur!
Lavrov: İlk kurbanlar bu iki ülke olur!
GİRİŞ 03.12.2017 03:06 GÜNCELLEME 03.12.2017 03:07
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Belarus merkezli STV televizyonuna röportaj veren Lavrov, "Pyongyang'ın füze ve nükleer denemelerini kınarken, Amerikalı meslektaşlarımızın provokasyon nitelikli tutumunu da kınamadan geçemeyiz. Maalesef kendileri, aynı tarafa Japonya ve Güney Kore'yi de çekmeye çalışıyorlar ki, bu ülkeler, Kore Yarımadası'nda bir savaş başlaması durumunda ilk kurbanlar olacak" ifadelerini kullandı.

"RUSYA BMGK'NIN KUZEY KORE'YE UYGULADIĞI YAPTIRIMLARA SADIK"

Lavrov, Rusya'nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Kuzey Kore'ye uyguladığı ve Pyongyang'ın ithalat-ihracat imkânlarını ciddi bir şekilde kısıtlayan yaptırımları harfiyen uyguladığını belirtti.

 

Sergey Lavrov, ‘Kore Yarımadası'ndaki durumun Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü'nü (KGAÖ) endişelendiriyor mu?' sorusunaysa, "Kuzey Kore'nin nükleer silaha sahip olma taleplerini kabul etmeyeceğiz. KGAÖ'ye üye olan tüm ülkeler BMGK'nın kararlarını destekliyor" diye konuştu.

YORUMLAR 21
  • alara 6 yıl önce Şikayet Et
    e yani olsun bi zahmet hep bizim buralarda gezinirken dunyadan tıs yok, biraz japonlardan güney korelilerdende ses gelsin.
    Cevapla
  • 1Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Tüm müslümanlar olarak Can'ı gönülden dua edelim de Rabbimiz olan Allah (cc) Başta israil ve abd olmak üzere bütün kafirleri Hak sıfatıyle kahr'ı perişan eylesin inşaallah.Çünki kahrolası zalimler yer yüzünü kana ve ıstıraba boğdukları için kahrolmayı hak ettiler.
    Cevapla
  • türkiye 6 yıl önce Şikayet Et
    üney kore, japonya aklınızı kullanın. Abd varsa bir yerde sıkıntı vardır.
    Cevapla
  • MİSAFİR 6 yıl önce Şikayet Et
    Rusya dışişleri bakanı ben olsam, dünyanın hiç bir yerinde ABD'ye adım attırmam. Libya, Yemen, Afganistan, Mısır, Irak, Katar, Kore, Somali vs. her yerde beni görür. ABD'nin kabusu olurum. Rusya, Suriye'de Türkiye'nin yanında dursa vazgeçtim sadee yol verse Türkiye çoktan YPG'yi Suriye'den, PKK'yı Irak'tan söker atardı, ABD Ortadoğu'da tutunamazdı. SONUÇ: UYANIK OLALIM, Rusya ve ABD sandığımız gibi rakip değiller. Her ikisinde de SIONlar etkili.
    Cevapla
  • alara 6 yıl önce Şikayet Et
    elbette birinin çıkarına dokunmayaccak her durumda ortak hareket ederler çıkarlar çatışıncca karşılıklı tavizlerle ortada buluşurlar, sonuçta savaşırlarsa ikisininde zararlı çıkaccağını bilirler. abd , rusya , çin , israil, ingiltere dışındaki ülkelerin hepsi hedef ülkedir, tek başlarına bu güçlerle savaşamayaccaklarına göre birlik olmak zorundadır bu devletler.
    Cevapla
  • DEVLET 6 yıl önce Şikayet Et
    Lavrov, ermeni kökenlidir. Rusya da bu görevde olması tabi ki tesadüfi değildir. Locaya kıymetli hizmetleri vardır. Kendisini ise zerre sevmeyiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi