Trump’ın Kudüs kararı sonrası iptal gündemde!

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Merkez Komitesi üyesi Mustafa Barguti, Oslo’nun iptal edilmesi konusunun gündemlerinde olduğunu belirtti.

Trump’ın Kudüs kararı sonrası iptal gündemde!
Trump’ın Kudüs kararı sonrası iptal gündemde!
GİRİŞ 17.12.2017 03:53 GÜNCELLEME 17.12.2017 03:59
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Merkez Komitesi üyesi Mustafa Barguti, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs açıklamasının zaten ölü olan Oslo Anlaşması konusunda Filistinliler için alarm olduğunu söyledi.

Barguti, ‘Sözde barış anlaşması’ olarak tanımladığı Oslo’nun iptal edilmesi konusunun gündemlerinde olduğunu belirtti.

'BU SAYEDE KURTULURUZ'

Filistin Merkez Konseyi’nin toplanması için çağrı yapıldığını belirten Filistinli siyasetçi, zamanında Oslo Anlaşması’nı kabul eden bu konseyin önemli olduğunu, Hamas ve İslami Cihat örgütlerinin de katılmasını beklediklerini söyledi. Konsey, ancak diğer fraksiyonların onayıyla toplanabiliyor. Aynı zamanda Filistin Ulusal İnisiyatifi Genel Sekreteri olan Dr. Barguti, Oslo Anlaşması’nın iptal edilmesi gerektiği görüşünde. “Bu sayede zincirlerimizden kurtuluruz” diyen Barguti’nin mesajları şöyle:

GÜVENLİK KOORDİNASYONU

“Oslo Anlaşması sadece Filistinlilere kısıtlama getiriyor, ancak İsrail anlaşmanın tüm gerekliliklerini ihlal ediyor. Anlaşmaya göre Filistinlilerin kontrolünde bir bölgenin olması, buraya İsrail ordusunun girmemesi gerekiyordu, ama ihlal ettiler. Anlaşmayı iptal etmenin İsrail açısından en önemli sonucu Filistin ve İsrail arasındaki güvenlik koordinasyon mekanizmasının son bulması olacak. Filistinliler açısından ise kontrol noktalarından VIP geçiş hakkı olan siyasetçiler, bakanlar bu haklarını kullanamayıp, sıradan vatandaşlar gibi muamele görecekler. Bence olması gereken zaten buydu. Oslo Anlaşması’nın unsurları hiçbir zaman hayat bulmadı.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 4
  • Mahmut 6 yıl önce Şikayet Et
    Bende manşeti görünce incirlik kapatılacak sandım
    Cevapla
  • ali ak 6 yıl önce Şikayet Et
    kuran ve sünnete uyarak kurtuluruz
    Cevapla
  • Recep 6 yıl önce Şikayet Et
    Zafer yakındır inşaallah
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    ne yapacaksanız çabuk yapın. elin kafiri yok edecek.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer